73 четения

Комплекс „Хан Хаджи Николи“ – хармония между отминали времена и съвременен комфорт

Едно от най-забележителните кътчета в старата столица, съчетаващо едновременно духа на Възраждането с удобството и съвременния лукс, е уникалният комплекс „Хан Хаджи Николи“. Отразяващо отминалите времена и пропито с история, днес то дарява всеки посетител и с насладата от отмора в изискана и стилна обстановка.

Намиращата се на Самоводската чаршия сграда е ценен образец на монументалната обществена архитектура и е обявена за народна старина и паметник на културата с национално значение. НЕПОВТОРИМАТА АТМОСФЕРА В ТОЗИ АРХИТЕКТУРЕН ШЕДЬОВЪР ПРЕНАСЯ ВСЕКИ НЕГОВ ГОСТ В АВТЕНТИЧНИЯ СТИЛ НА ОТМИНАЛОТО ВРЕМЕ, НО И ГО ОБГРЪЩА В ЛУКСА НА НАШЕТО СЪВРЕМИЕ. Това уникално съчетание прави този кът едно от най-предпочитаните места за посещение както от гостите, така и от жителите на града.

За ценителите на изкуството комплекс „Хан Хаджи Николи“ организира изложби от nikoli 2най-именитите български художници. Картинната галерия, намираща се на третия етаж, дава възможност както просто да се възхищавате на изложените творения, така и да закупите и превърнете тези произведения в стилен и стойностен подарък. А изложбените зали на втория етаж на комплекса предоставят на неговите гости разглеждане на разнообразни музейни експозиции. В различни периоди там са представяни и гостувалите поредицата „Тракийски съкровища“ и шедьовърът на тракийското изкуство – Панагюрското златно съкровище, представяна е глава на египетска мумия от Варненския исторически музей, различни колекции монети, златни и сребърни монети от Третото българско царство, както и много други интригуващи музейни експонати.

А за тези, които просто искат да отдъхнат в запазената там неповторима атмосфера, е създадена красива лятна градина, която също е в унисон с излъчването на целия комплекс. В нея гостите могат да релаксират в истински оазис на прохлада, обградени от класа и характерния за целия комплекс стил. В градината, както и в ресторанта на комплекса всеки гост получава най-високо ниво на обслужване, а изтънчените деликатеси могат да удовлетворят всяко предпочитание. Приготвени от елитни и доказани в своята професия майстор-готвачи, техните кулинарни произведения глезят небцето на всеки посетител. А отбраните сортове вина перфектно хармонират на изисканите ястия. Насладете се на чаша вино от най-високо качество. ЕДИНСТВЕНО В „ХАН ХАДЖИ НИКОЛИ” МОЖЕТЕ ДА ДЕГУСТИРАТЕ ОТБРАНИ ВИНА С ТЪРГОВСКА МАРКА „ХАН ХАДЖИ НИКОЛИ”. Висококачествените напитки се произвеждат и бутилират в Сухиндол и се предлагат единствено в комплекса. Убедете се в неповторимите им вкусове! ГОРДОСТТА НА „ХАН ХАДЖИ НИКОЛИ” Е „КЮВЕ” ОТ ЧЕТИРИ СОРТА ЧЕРВЕНО ГРОЗДЕ, което можете да вкусите също само там. Неслучайно този единствен по рода си комплекс разполага и с вино бар, където се съхраняват множеството видове вина, сред които са nikoli 1най-добрите български, а също така и колекционни чуждестранни вина, внимателно подбрани от специален екип енолози. В този вино бар се организират и дегустации по предварително заявено желание от гостуващи групи, но и всеки гост на заведението може да дегустира избраното от него вино. И когато към всичко това се прибави перфектно обслужване на изключително високо ниво, както и богато меню от български традиционни ястия, а също и характерни за европейската кухня деликатеси, ПРИГОТВЕНИ ВИНАГИ В МОМЕНТА НА ПОРЪЧВАНЕ от умелите майстор-готвачи, то без съмнение гостуването в тази атмосфера на романтика остава незабравимо.

Потопете се в тази неповторима обстановка, от която лъха духът на отминали времена, но и уникално хармонираща със съвременен комфорт, изисканост и класа.

гр. Велико Търново

Самоводска чаршия

ул. „Г. С. Раковски” 19

тел. 062/ 651 291, моб. тел. 0879 066 455

www.hanhadjinikoli.com

Facebook: Хан Хаджи Николи/Han Hadji Nikoli

3 коментара за “Комплекс „Хан Хаджи Николи“ – хармония между отминали времена и съвременен комфорт

 • 24.06.2016 в 14:02
  Permalink

  Те хубаво са си платили за реклама, ама сайта им не работи.

  Отговор
 • 24.06.2016 в 16:51
  Permalink

  И без реклама са добри…. Особено бисквитената им торта е шампион!

  Отговор
 • 25.06.2016 в 23:37
  Permalink

  Ако в този хан имаше далавера,местната мафия от политици и бизнесмени щеше да го прилапа веднага след 1989г.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!