59 четения

Младоженци дариха средства за лечението на болно търновче

ЛОРА И ГАЛИН ГЕНОВИ РЕШИХА ДА ЗАПОЧНАТ СЕМЕЙНИЯ СИ ЖИВОТ, ДАРЯВАЙКИ НАДЕЖДА ЗА ОЗДРАВЯВАНЕ НА 3-ГОДИШНИЯ ЙОАН ТОДОРОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Момченцето страда от ретинопатия на новороденото пета степен и единствено процедури по стимулация на ретината, които провеждат руски лекари, могат да му помогнат да прогледне.

Младоженците предварително информирали гостите на сватбата си, че не желаят букети, а паричната им стойност. Общата събрана сума определили, че ще бъде дарена за благотворителност. „Защо да получим 100 букета, които след няколко дни ще увехнат, като можем да помогнем на нуждаещо се дете да оздравее и да допринесем за промяната към добро в живота му? Поканените приеха много добре нашата идея и вярвам, че също ще продължат веригата на благотворителност”, сподели Галин.

Лора е на 25 години, от Килифарево, а Галин – на 28 години, от Дебелец. Тя е завършила в Свищов „Информационни технологии в бизнеса” и работи като офис сътрудник в местна фирма. Той пък е възпитаник на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, където следвал счетоводство. В момента е дистрибутор на хляб в търновския хлебозавод. Заедно са от 4 години, а миналия август Галин направил заветното предложение за брак.

Двамата с Лора се венчали на 4 юни на Ксилифор и събрали 550 лева. Средствата вчера бяха преведени на банковата сметка на малкия Йони. „Искрено благодарим на това младо семейство, защото за нас тази помощ означава много”, заяви таткото на момченцето. Той сподели, че в началото на август заминават за руската клиника в Калуга, а през есента предстоят още четири курса в сръбския филиал на лечебното заведение, ситуиран в Нови Сад. Всеки един от тях възлиза на 1500 евро.

„Съдбата на Йони ни трогна. Стискаме палци да се съберат необходимите средства и да оздравее. Надяваме се, че и други двойки ще организират тази кауза на сватбата си”, допълни щастливата булка Лора.

Точно преди една година бе първата подобна инициатива в областта. Пионерите в сватбената благотворителност бяха Станислава и Павел Косеви. Тя подпомогнаха 4-годишният Калоян от Горна Оряховица и на живеещия в крайна бедност художник от село Морава Асен. Няколко месеца по-късно пък Цветелина и Валентин Хинови дариха 700 лева за лечението на Ради Борисов от Велико Търново и играчки в няколко детски градини в старата столица.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!