7 четения

Наградиха победителите в литературния конкурс „Пролет в Търновград”

ОСМОКЛАСНИКЪТ ЦВЕТИН КРЪСТЕВ Е ПОБЕДИТЕЛ В ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА ЛИТЕРАТУРНИЯ КОНКУРС „ПРОЛЕТ В ТЪРНОВГРАД“. Цветин е първи сред учениците в категорията за проза. На второ място е Ивета Георгиева от Стражица, тя е ученичка в десети клас. Натали Димитрова, също десетокласничка от Природо-математическата гимназия, е трета.

В категорията за есе победител е Анастасия Иванова, ученичка в VІІІ клас в Математическата гимназия. Журито е класирало на второ място Велислава Велинова, Х клас, представител на Общинския детски комплекс в Стражица. Трета е Рени Иванова, ХІ клас от Враца.

Сред поетите най-добре се е представила възпитаничката на Природо-математическата гимназия в старата столица Надежда Братанова, която е ученичка в XI клас. Дванадесетокласникът Борислав Вълов от Монтана е втори, а на трето място е класирана Анджела Наку, ІХ клас, от Стражица.

В групата на студентите журито е дало само една награда за стихотворение и тя е за Мартин Здравков Лалев, който учи във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

В групата на младите автори до 29 г. победител при поетите е Мила Михайлова, докторант във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Миглена Ставрева е носител на наградата за есе.

Победителите получиха грамоти от Младежкия дом и от Общински комитет „Васил Левски“, а Община Велико Търново е осигурила книги. Грамоти за работата си с учениците получиха и двамата ръководители на клуб „Ерато“ Камелия Станчева и Деян Друмев за инициативност и активност в организацията и провеждането на младежкия литературен конкурс „Пролет в Търновград“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!