50 четения

ОТ 1 СЕПТЕМВРИ. Закриват дома за деца „Пеньо и Мария Велкови” във Велико Търново

От 1 септември Домът за деца, лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови” във Велико Търново затваря врати. Това решение бе взето на заседанието на здравната комисия към Общинския съвет в старата столица. Комисията подкрепи становището на кмета Даниел Панов за преустановяване дейността на социалното заведение. Директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново Росица Димитрова също присъства и подчерта, че закриването на дома „Пеньо и Мария Велкови” е част от националния процес на деинституционализация, а не резултат от трагичния инцидент с двете удавени момчета в река Янтра.

Децата, които живеят в сиропиталището, ще бъдат преместени в центровете за настаняване от семеен тип без увреждания във Велико Търново.

Това е вторият дом на територията на община Велико Търново, който ще бъде закрит. Миналата година дейността на интерната в село Балван бе преустановена отново с решение на местния парламент и в частност здравната комисия.

Един коментар за “ОТ 1 СЕПТЕМВРИ. Закриват дома за деца „Пеньо и Мария Велкови” във Велико Търново

  • 24.06.2016 в 13:08
    Permalink

    То че ще бъдат преместени в центровете за настаняване от семеен тип без увреждания във Велико Търново е супер. Реновирахте сградата, направете я студентско общежитие поне да не се руши и да отиват Евро-парите за този дето клати клоните на дърветата.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!