59 четения

Стягат северната част на стадион „Ивайло“ за мачовете от професионалната лига

Надграждане на стадион „Ивайло“ за участието на „Етър ВТ“ в първенството на Втора професионална футболна лига се реализира в момента. След като миналата година бе изградена съдийска стая, която отговаря на всички изисквания на УЕФА, сега се акцентира върху фоайето, коридорите, съблекалня – домакини и прилежащи помещения.

Фоайето в централния вход на стадиона вече е пребоядисано във виолетово и бяло. Ремонтирана е още една стая, която ще се ползва от треньорския екип, а по изискване на БФС по време на мачовете в нея ще се настаняват съдийският наблюдател и делегатът.

Тази седмица бяха сменени вратите на помещенията, ползвани от футболен клуб „Етър ВТ“, предстои да се оформи лекарски кабинет.

В момента се освежава и пребоядисва съблекалнята на представителния отбор на „виолетовите“, която трябва да посрещне футболистите след лагера в Дряново.

Дейностите се извършват от служители на общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“, като фирма „Алумина Елит“ изработи и монтира безвъзмездно вратите, а със строителни материали и теракота подкрепа оказа Николай Владимиров, управител на фирма „Сико“.

В момента се подготвя схема за видеонаблюдение, която да обхване тунела към съблекалните, пътя на реферите до съдийската стая и невралгичните зони по трибуните и входовете.

Трябва да бъде обособена и зала за пресконференции, която е задължителна за професионалния футбол, а и за всяко друго по-голямо спортно събитие на стадион „Ивайло“, като например държавно първенство по лека атлетика, дори за подрастващи.

Санитарните помещения на двете съблекални от северната страна на стадиона също се нуждаят от основен ремонт, необходимо е и изграждане на озвучителната система.

Преди броени дни ОП „Спортни имоти“ съвместно с клубовете „Етър-Аякс“ и „Радослав Великов – Михаил Ганев“ приключи с реновирането на залата по борба от северната страна, за която имаше предписания от РЗИ още от 2012 г. Сега младите борци от В. Търново тренират в нея при далеч по-добри условия.

Един коментар за “Стягат северната част на стадион „Ивайло“ за мачовете от професионалната лига

  • 24.06.2016 в 21:27
    Permalink

    Пишете само за южната и северната страна на стадиона.Вземете напишете нещо и за западната страна.Там Христомир Христов направи огромни инвестиции и създаде страхотна фитнес зала.
    Шапка му свалям.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!