130 четения

УСПЕЛИ НАШЕНЦИ. Димитър Нойков – търновецът, който докара железния трон от „Игра на тронове” в старата столица

Директорът от НВО България обещава много интересна есен на зрителите

 

ТЪРНОВЕЦЪТ ДИМИТЪР НОЙКОВ Е НА 36 ГОДИНИ, НО РАБОТАТА МУ Е МЕЧТА ЗА ХИЛЯДИ ХОРА. Той е директор на каналите НВО България от 2011 година, но смята, че кариерното му развитие тепърва предстои.

Завършил е ПМГ „Васил Друмев“ и спомените от родния му град са мястото, където може да се потопи, когато има нужда от спокойствие и време за себе си. Казва, че никога не е прекъсвал връзката със старата столица и приятелите от детството и тийнейджърството.

„Не е пресилено да кажа, че всеки камък във Велико Търново е спомен, при това много силен и емоционален за мен. Винаги съм казвал на всички – аз съм отрасъл в град, с който малко хора могат да се похвалят на тема история, природа, архитектура или забележителности. Дори почти на шега съм ги предупреждавал, за да не се изненадат, че КОГАТО СРЕЩНАТ ЧОВЕК ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ТОЙ Е ГОРД И СЪС САМОЧУВСТВИЕ, КОЕТО Е С БЕЗУСЛОВНО ПОКРИТИЕ”, казва Димитър.

„Правя всичко възможно да допринасям, макар и малко, за имиджа на града, организирайки различни служебни мероприятия във Велико Търново, както и да бъда личен гид на много мои приятели, колеги и познати. Гордея се с това например, че турнето на железния трон от сериала на НВО „Игра на тронове“ стартира от Велико Търново”, сподели той.

36-годишният търновец разказа, че след завършване на средното си образование нямал конкретни планове за реализация. Бил сигурен само, че едно от най-силните му качества е умението да комуникира с хора, да изгражда и развива контакти. „Аз съм много социален човек. Някак постепенно и естествено това ми помагаше да се развивам. Позитивността и желанието да помагам са нещата, които винаги са ме движили напред. Винаги съм вярвал, че не може да няма начин нещо да се случи, особено ако то е добро и полезно”, смята Димитър, а преди да застане начело на офиса на НВО в България, изкачил стръмната йерархична стълбица на компанията, стартирайки от мениджър „Ключови клиенти”, след това търговски мениджър, търговски и маркетинг директор и чак тогава му гласували доверие за поста управител. Целият този процес му отнел около 5 години, в които имал възможност да навлезе в материята и да овладее тънкостите за справяне с предизвикателствата на работата.

„Мисля, че бях подготвен, но и подкрепен от компанията и колегите си в офиса в България, както и тези в централата на НВО в Европа. ПОЕХ НОВАТА ПОЗИЦИЯ КАТО ЛОГИЧНА СЛЕДВАЩА СТЪПКА, МАКАР И ТВЪРДЕ МЛАД – НА 31 ГОДИНИ. Може би бях достатъчно опитен, но не и подготвен на 100% за всичко, с което се сблъсквах впоследствие – основно в работата в бизнес среда, която страда от липса на честност, прозрачност и респект към спазване на законите. Това със сигурност не е уникално явление в нашата държава, но пък е интересно изпитание, през което си струва да се мине, макар да коства много безсънни нощи. Всеки сблъсък на базови ценности, като коректност и спазване на уговорки, с неприятната действителност на някои бизнес партньори е изпитание, но… човек се учи, докато е жив”, категоричен е той.

Димитър не смята, че е достигнал върха в професионалното си развитие. Сподели, че работата безспорно е страхотна и интересна, но я приема по-скоро като поредно стъпало в своето кариерно развитие. Гордее се, че е успял да достигне до това ниво съвсем сам, осланяйки се единствено на своите качества. „Чисто професионално стигнах дотук съвсем сам. Никой и никога не ми е помагал в този – понякога твърде многозначителен – контекст. Но сега нямаше да говорим за мен, ако нямах подкрепата на семейството ми – съпругата ми и сина ми, които осмислят всяко усилие, родителите ми, които ме възпитаха, научиха и дадоха пример, за да бъда това, което съм”, подчерта директорът на НВО България.

ДИМИТЪР СПОДЕЛИ, ЧЕ НЕ Е ОЧАКВАЛ ПРОДУКЦИЯТА „ИГРА НА ТРОНОВЕ” ДА СПЕЧЕЛИ СВЕТОВНАТА СЛАВА, хиляди почитатели и да се превърне в социален феномен. „Никой в света преди това не беше правил толкова мащабен сериал. Както казва и самият Джордж Мартин – автор на книгите, единствено НВО са способни да направят такъв огромен и пленяващ проект, с цялата палитра на образите, визуалните ефекти и дълбочина на героите, провокиращ сетивата и оставящ те без дъх сериал”, каза той. По негови думи феновете на сериала трябва да очакват невероятен и най-дълъг от всички досегашни последен епизод на продукцията.

ДИМИТЪР ОБЕЩА МНОГО ИНТЕРЕСНА ЕСЕН ЗА ЗРИТЕЛИТЕ НА НВО. Ще бъдат промотирани страхотни нови заглавия, сред които „Westworld” с Ед Харис и Антъни Хопкинс в главните роли. По негови думи това е продукция на НВО, която ще прикове киноманите с невероятен сюжет, актьорска игра и качество на продукцията.

Търновецът споделя, че макар работата да му носи редица позитиви, тя му отнема и много неща. Едно от тях е времето за семейство, приятели и близки хора. „Времето не стига винаги и за това, да се прибирам по-често в мястото на сърцето ми – Велико Търново. Но имам чувството, че си липсваме взаимно с любимия град. Кой знае, може бъдещето да ни събере отново. Пожелавам си го”, казва Димитър.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!