64 четения

Силно представяне на танцьорите на „Ксани денс“

Ксандриния Капелова и Христиан Въгляров с поредица от първи места

 

Ксандриния Капелова от великотърновския клуб „Ксани денс“ и Христиан Въгляров от „Киара-Н“ (Казанлък) и през този сезон се представят много силно на състезания по спортни танци. Абсолютните трикратни шампиони на България за 2015 г. вече жънат успехи в по-високата възрастова категория – юноши младша възраст. Смесената двойка взе участие в маратон от състезания в България и чужбина.

Ксани и Хриси се представиха на Международния шампионат по спортни танци, кръг от световната ранглиста във Варна. В категории „Junior 1+2 Basic Латина” и в „Junior 1 Open Стандарт” са на първо място, а в „Junior 1+2 Basic Стандарт” и „Junior 1 Open Латина” са втори. В две от категориите участва и друга двойка на „Ксани денс” – Габриела и Християн Йорданови, които се класираха съответно на седмо и на шесто място. Ксандриния и Християн достойно представиха България в Международния турнир по спортни танци в Солун. Те победиха в категории „Junior 5 Dance Латина” и „Junior 5 Dance Стандарт”, а в „Junior 1 Open Латина” са втори след двойка на домакините. Дванадесетгодишните Ксани и Хриси премериха сили и с петнадесетгодишните юноши в кат. „Junior 1+2 Open Стандарт”, където се класираха четвърти.

Малката двойка на клуба Петър Енчев и Деница Дойчева зае седмо място в категория „Деца стандартни танци” и девето в категория „Латиноамерикански”.

В категория „Junior 3 Dance Латина” Габриела и Християн Йорданови са седми, Силвия Дойчева и Цветомир Дрънкарев – дванадесети. В „Junior 3 Dance Стандарт” Габриела и Християн Йорданови се класираха на четвърто място, а Силвия Дойчева и Цветомир Дрънкарев – на девето.

След успехите на международния подиум танцьорите на „Ксани денс” атакуваха българския паркет. Ксандриния и Христиан грабнаха златото в категория „13С” в открит турнир по спортни танци в Плевен. Участието им в „Купа България Плевен 2016” в категория „ЮМВ” бе оценено от българските съдии с второ място на стандарт и трето място на латина. Габриела и Християн Йорданови се пребориха с част от конкуренцията в категория клас „13Е” и завоюваха бронзови медали.

В Казанлък се проведе републиканско лично/отборно първенство по спортни танци, на което Ксани и Хриси завоюваха първо място и златните медали в клас „13С”. Танцьорите участваха и в купа „Долината на розите и тракийските царе”, където се състезаваха наравно с юноши до 15 г. и се класираха на първо място в стандартните танци и второ място в латиноамериканските танци.

На откритият турнир в Казанлък в клас „13Е” Габриела Йорданова и Християн Йорданов станаха седми, а Светомир Дрънкарев и Силвия Дойчева са осми.

Ксандриния и Христиан продължиха със състезателния маратон и в Стара Загора, където се проведе зоново първенство по спортни танци. Талантливата двойка безапелационно грабва златото в клас „13С”. Така децата, макар още дванадесетгодишни, успяха да наберат нужните точки за по-горния клас „В”. Габи и Хриси се класираха в клас „13Е” на четвърто място.

Преди броени дни Ксани и Хриси се представиха успешно и в Открития турнир по спортни танци и Купа Несебър, откъдето се завърнаха със златни медали и купи и в двете категории – „ЮМВ Латина” и „Стандарт”. В същите категории Габриела и Християн Йорданови заеха съответно пето и шесто място, а в Открития турнир в категория клас „13Е” – четвърто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!