4 четения

Стефани Илиева с Гранпри от конкурса „Нека да е лято” в Павликени

ПЛОВДИВЧАНКАТА СТЕФАНИ ИЛИЕВА Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА ГРАНПРИ от Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято”, който се проведе в петък и събота в Павликени. 47 изпълнители от България, Румъния, Сърбия и Русия участваха в конкурсната програма и според регламента всеки от тях трябваше да изпее по две песни.

Наградата на кмета на община Павликени отиде при Яна Димитрова. Призът за най-добро изпълнение на българска песен, връчван от бижутера Константин Костов, беше присъден на Ивана Бълдъркова за изпълнението й на „Пак съм у дома“.

Още шестима млади изпълнители от областта си тръгнаха от конкурса с отличия. При най-малките във възрастовата група от 5 до 8 години журито даде втора награда на Вилияна Иванова от Свищов. Младоженците Пламена и Пламен Ангелови връчиха наградите на neka da e liato grand priучастниците в първа възрастова група. Те прекъснаха за кратко своето сватбено тържество, за да бъдат на сцената на „Нека да е лято“ и да зарадват най-малките певци.

При изпълнителите от 9 до 13 г. Полина Петрова от Павликени е трета, а Лилия Ангеличева от Велико Търново и Грета Георгиева от Свищов са с поощрителни награди. И още две поощрения е дала комисията на деца от областта – в трета възрастова група (14 – 17 години) с такива отличия са Искра Къндева от Велико Търново и Бетина Петрова от Павликени.

Председател на международното жури беше композиторът Стефан Димитров, автор на музикалната емблема на конкурса „Нека да е лято“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!