3 четения

Велико Търново е сред шестте общински и областни центъра със стабилни финансови показатели

ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е СРЕД ШЕСТТЕ ОБЩИНСКИ И ОБЛАСТНИ ЦЕНТЪРА, КОИТО СЕ ОТЛИЧАВАТ СЪС СТАБИЛНИ ФИНАНСОВИ ПОКАЗАТЕЛИ.

Това сочат анализи, изготвени от Министерството на финансите и Националното сдружение на общините в Република България, твърдят от кметството и уточняват, че проучванията са направени във връзка с приетите изменения в Закона за публичните финанси и касаят просрочените задължения и процедурите по оздравяване.

Единствено при Велико Търново, Добрич, Кърджали, Монтана, Пловдив и София-град като общински и областни центрове се отчита намаляване на просрочените задължения по бюджетите им за периода март 2015 – март 2016 г.

Велико Търново е извън списъка на 36-те общини, спрямо които могат да бъдат предприети мерки за оздравяване от Министерството на финансите. Старата столица изпълнява всички фискални правила и мерки, става ясно още от анализа. Данните показват, че общината не попада в нито една от шестте групи, в които са изброени общини с отклонения от критериите за финансова стабилност.

През миналата година Общинската данъчна служба реализира рекордна събираемост на местните данъци и такси, която надхвърли планираните постъпления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!