66 четения

ВТУ остава с трима зам.-ректори, всички пенсионери си тръгват

20 асистенти ще бъдат освободени и 16 длъжности съкратени

 

С ТРИМА ЗАМ.-РЕКТОРИ ЩЕ РАБОТИ ОТ СЛЕДВАЩАТА УЧЕБНА ГОДИНА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Това става ясно след последното заседание на Академическия съвет. Решението е на ректора проф. Христо Бонджолов, който засега е докладвал намеренията си пред своите колеги. Кой от четиримата заместници в неговия в екип ще си тръгне, Академическият съвет ще реши окончателно на заседанието си на 18 юли.

Съкращаването на единия от зам.-ректорите е част от много сериозните мерки за намаляване на разходите, които ръководството на търновския вуз обсъжда от началото на учебната година.

Всички хабилитирани преподаватели, които са навършили пенсионна възраст, ще бъдат освободени от щата на висшето училище. Засега те са 16 души – 10 хабилитирани преподаватели и шестима асистенти. Още 20 служители в администрацията и помощния персонал също ще бъдат пенсионирани. Планът на ректорското ръководство предвижда още да бъдат освободени 20 асистенти и 16 длъжности да бъдат съкратени.

Нови щатове няма да бъдат откривани и мораториумът засега е безсрочен. Ограничени ще бъдат командировките. Няма да има и творчески отпуски. Обединяват се отдел „Евроинтеграция и мобилност“ и отдел „Международно и вътрешно сътрудничество“. Създава се единно обслужване на учебното състояние на студентите чрез така нар. фронт офис. Новата структура ще влезе в сила от учебната 2017 – 2018 г.

Специалностите с нисък рейтинг ще бъдат закрити. Ще има и такива, които ще бъдат окрупнени след щателен преглед за наличието на интерес към тях от страна на младите хора.

3 коментара за “ВТУ остава с трима зам.-ректори, всички пенсионери си тръгват

 • 28.06.2016 в 17:03
  Permalink

  Какво общо имат творческите отпуски с финансовата дисциплина?

  Отговор
  • 28.06.2016 в 20:17
   Permalink

   Творческите отпуски имат ама много общо с финансовата дисциплина !!!

   Плащат ти примерно ЕДИН месец заплата уж да пишеш труд , а ти си на Слънчака да ядеш кебапчета и нищо не пишеш !

   Много ли ти е сложно ?!?

   Отговор
   • 29.06.2016 в 11:51
    Permalink

    Глупости! Творческата отпуска е право, гарантирано от КТ, ЗВО и КТД (ако ти е сложно, питай). По кебапчийската ти логика да вземат да махнат и платения, и майчинските.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!