23 четения

В Дъскот ще правят референдум трактори да не минават през площада

Кметът Петър Кънчев: „Ако няма забрана, ще си подам оставката“

 

В ДЪСКОТ СФОРМИРАТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА СТАРТИРАНЕ НА МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ през центъра да не минават селскостопански машини, реши общоселско събрание в петък.

„На събранието имаше кворум и доста остри критики. Едва спрях хората да не блокират площада и ако не се стигне до забрана, ще си подам оставката“, заяви 28-годишният кмет на селото Петър Кънчев, който управлява втори мандат.

На общоселското събрание е имало и представител на общинската администрация в Павликени от техническата служба. Оттам са призовали хората да не правят референдум, защото щели да поставят знаци за ограничение на скоростта и да очертаят пешеходна пътека. Хората от събранието обаче са били категорично против тази мярка и заради това са гласували да се стартира процедура по референдум, което се случва за пръв път не само в Дъскот.

Напрежението в селото е от броени дни, след като Община Павликени отмени забраната селскостопанска техника да не минава през центъра и по главната улица. Повод за това е станала жалба от един местен арендатор, който бил против забраната. В селото обаче има 5 земеделски производители, които ползват обходен път и не трошат централната улица с огромните си машини.

„Направихме събранието в петък след множество сигнали от жителите и дори от повечето арендатори, защото съвсем безпардонно започнаха да минават трактори през главната улица. Съществува алтернативен черен път, по който машините могат да минават и който може да бъде направен с малко средства от общината и от самите арендатори”, каза още Петър Кънчев.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!