80 четения

И зала по муай тай отвори врати в спортен комплекс „Ивайло”

Зала по муай тай и кикбокс отвори врати в спортен комплекс „Ивайло”. Помещението е разположено в новопостроените западни зали на комплекса, които от миналата година са изпълнени със спортен живот.

Инвестицията в съоръжението е на Община Велико Търново и спортен клуб „Ча-На“ (Велико Търново), който съществува от 2004 година, но чак сега намери свой дом.

В залата са разположени ринг и чували, оформен е силов кът.

Президентът на СК „Ча-На” (в превод от тайландски – победа) Досьо Досев се занимава с муай тай от 2000 година, републикански шампион е. Завършил е НСА, специалност „Бокс и муай тай”, участник на две световни първенства. Под негово ръководство тренират около 30 състезатели.

Муай тай може да се преведе като „Изкуството на осемте крайника“ или „Наука на осемте крайника“. Характерно е използването на удари с ръце, крака, лакти и колене, които съставляват осемте точки на контакт с противника.

Най-големите международни успехи на великотърновския клуб „Ча-На“ са двете титли на Цветомира Пандова и бронзът на Богомил Парушев от световно първенство.

В спортни зали – запад, се провеждат още тренировки по киокушин карате и стрелба с лък. Очаква се до броени дни там да започнат да водят подготовка танцьорите от СК „Зоки”, отвори врати и зала по културизъм и фитнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!