4 четения

Николай Димитров и Апостол Атанасов с победи за купа „Хемус“

Мартин Славов донесе единствения медал от държавно първенство за подрастващи

 

Двама великотърновци спечелиха златни медали от стартовете за купа „Хемус“ в Троян при мъже – 21А. Николай Димитров, президент на „Браун Тим“, победи на дълга дистанция, а Апостол Атанасов е първи на спринт и втори на дълга дистанция. Андрей Абаджиев от „Браун Тим“ пък взе бронз в спринта. Александър Атанасов от „Трапезица 1954“ завоюва първото място на дълга дистанция в групата мъже – 45. Велина Терзиева от „Браун Тим“ е трета на спринт при жени – 21А. Съотборниците в „Браун Тим“ Красимир Рашков и Димитър Димитров са трети и шести в същата възрастова група. При жени – 45 на дълга дистанция Петя Димитрова е втора, съекипничката й от „Браун Тим“ Маргарита Тодорова – четвърта. Васил Мутафчиев от „Браун Тим“ остана шести при мъже – 55.

В Троян се проведе и Държавното първенство по ориентиране на спринт и средна дистанция за подрастващи от 12 до 18 години. Шампионатът събра 364 момчета и момичета от цялата страна.

Единствения медал за областта спечели Мартин Славов във възрастова група момчета до 12 години. Състезателят на СКО „Трапезица 1954“ се подреди трети на дълга дистанция – 2,3 километра, а на спринт е девети. Съотборничката му Елица Атанасова е седма на дълга дистанция и девета в спринта при девойки до 18 г. Тодор Стефанов от „Трапезица 1954“ е седми на дълга дистанция до 16 г. При 14-годишните Мила Атанасова от „Трапезица 1954“ е девета на спринт, а Станислав Йорданов от „Браун Тим“ е осми на дълга дистанция. Двата търновски клуба бяха близо до спечелването на медал и в надпреварата при щафетите. При момчета до 12 г. щафетата на „Трапезица 1954“ в състав Мила Атанасова, Наталия Кандиларова и Мартин Славов се подреди на четвърто място в конкуренцията на 16 тима. Гергана Терзиева, Теодора Табакова и Мария-Софи Милева от „Браун Тим“ също са четвърти, но при девойки до 16 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!