70 четения

„Янтра Драганово“ изпрати подобаващо английския си капитан

Колин Уилямс се прибира в родината си, ще преподава в Кеймбридж

 

Футболният отбор на „Янтра Драганово“ изпрати подобаващо капитана си Колин Уилямс. В продължение на девет години британецът игра за тима от Драганово в областните групи.

По традиция спонсорираният от Румен Келиванов тим закри сезона с тържество в Еленския балкан. В Буйновци Колин получи Купата на победителя, осигурена от Зоналния съвет на БФС, топка с автографите на бронзовите медалисти от САЩ ‘94 – Бончо Генчев и Илиян Киряков, както и на целия настоящ отбор на „Янтра“. Естествено, за капитана бе подготвен и анцуг с емблемата на клуба от Драганово.

„Искам да благодаря на Колин от мое и от името на отбора за непримиримия дух, който създаваше в съблекалнята и на терена. БЛАГОДАРИМ ТИ, КАПИТАНЕ!“, каза при награждаването Румен Келиванов.

Колин Уилямс е роден в град близо до Нюкясъл, където е тренирал футбол от петгодишна възраст.

Малко не му достига да покрие тестовете за включване в школата на „Мидълзбро“.

По-късно играе организирано футбол в студентския отбор на университета в Лийдс. Дипломира се като преподавател по английски език. В продължение на 10 години живее и преподава английски език в Чехия, Италия, Франция и Португалия. Навсякъде намира възможност да практикува активно любимата игра. В Париж дори попада в полупрофесионален тим, който прави пробив в турнира за Купата на Франция. В България идва за медения си месец през 2005 година.

Прекарва го в Созопол, Пловдив и София. Запленен е от природата, интересната история и преди всичко от хубавото време. Със съпругата си решават да се установят трайно у нас и започват да развиват собствена езикова школа във Велико Търново.

Тогавашният заместник-кмет на Велико Търново Йордан Грозданов останал впечатлен от футболните умения на английския учител по време на приятелско мачле между сборен тим на британци и българи и го поканил в „Янтра Драганово“. В началото Колин си помислил, че го майтапят, когато му казали, че ще играе в екип с бившия национал Илиян Киряков. Помнел изявите му от световните финали в САЩ ’94, както и от престоя му в шотландския „Абърдийн“.

От тогава досега англичанинът неизменно носеше фланелката на „Янтра Драганово“, но сега ще я свали, защото се прибира в родината си, където започва преподавателска дейност в Кеймбридж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!