6 четения

Американски доброволци ремонтираха педиатрията в Свищов

Представители на американската неправителствена организация „Хана Проджект” помогнаха за създаването на нов облик на детското отделение на МБАЛ „Димитър Павлович” в Свищов. Те дариха 7200 лева за ремонта на звеното, но освен със средства благодетелите помогнаха за обновяването на сектора и собственоръчно. Катрин, Холи, Кейси, Доти, Алън, Уйлям и Дерън Уокър отделиха 4 дни, за да участват в реновирането на детското отделение до неузнаваемост.

С дарените средства и благотворителния труд вече са боядисани коридорът и 10 болнични стаи, от които шест в юношеския и четири в кърмаческия сектор. Закупени и доставени са нови легла, матраци и обзавеждане за стаите и столовата. Леглата са с ново постелъчно бельо, което, за жалост, е крайно недостатъчно, сподели началникът на детското отделение д-р Николаева. Тя изрази благодарност към Лидия и Тим Отри за съдействието в контакта с благотворителната организация, както и на фондация „Ангели от Лим” за закупените надматрачни, непромокаеми стелки за матраците, които със сигурност ще удължат живота на новите матраци.

На прощалното парти за изпращане на американската бригада от доброволци присъства и кметът Генчо Генчев, който им поднесе благодарствен адрес и подаръци, емблематични за Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!