43 четения

ВТУ пуска допълнителни места за задочно платено обучение

ДОПЪЛНИТЕЛНИ 270 МЕСТА ЗА ЗАДОЧНО ПЛАТЕНО ОБРАЗОВАНИЕ ПУСКА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА. Те са в четири професионални направления, в които според ръководството на вуза интересът на кандидат-студентите е най-голям.

100 места отпуска висшето училище за всички специалности в професионалното направление „Педагогика”. И още толкова момчета и момичета могат да се запишат в икономическите специалности на ВТУ. 50 студенти могат да учат право задочно и платено и още 20 – стопанско управление и публична администрация.

Записването става веднага, ако кандидат-студентите вече са положили успешно изпитите си, или след полагане на тестове по български език и история, които се организират всеки понеделник. Записванията продължават до изчерпване на местата. Освен това вузът дава възможност за посочените места да се борят студенти, които вече учат в старата столица или в някой друг университет в страната, и да завършат паралелно двете си специалности. ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ УДЪЛЖАВА ПРИЕМА НА КАНДИДАТСТУДЕНТСКИ ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСВАНИЯТА НА СТУДЕНТИ В ПЪРВИ КУРС ДО 4 ЮЛИ 2016 Г. ВКЛЮЧИТЕЛНО, стана ясно вчера. Удължаването на срока с два дни е поради обстоятелството, че в някои училища все още не са връчили дипломите за средно образование. Затова и бюрата за прием на заявления ще работят с пълно работно време и в почивните дни на 2 и 3 юли 2016 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!