5 четения

Самоотчитаме електромерите си заради новата цена на тока от 1 юли

Сами ще можем да си отчетем показанията на електромерите заради новата цена на тока, която влиза в сила от началото на юли, информираха от енергийния доставчик „Енерго Про“.

Данните ще могат да се съобщават на денонощен телефон 0700 1 61 61, имейл [email protected] или в Центъра за обслужване на клиенти в срок до 5 юли 2016 г. включително. Компанията си запазва правото да провери достоверността на декларираните данни.

Потреблението на клиентите, които не са се възползвали от възможността за самоотчет, ще бъде пропорционално разпределено по старата и новата цена в зависимост от броя на дните преди и след промяната, включени в техния индивидуален отчетен период. Консумираната електрическа енергия ще бъде отразена във фактурите в два подпериода – подпериод по старите цени до 30 юни 2016 г. включително и подпериод по новите цени от 1 юли 2016 г. до датата на регулярния отчет. Скокът на еленергията ще е с около 3%.

 

2 коментара за “Самоотчитаме електромерите си заради новата цена на тока от 1 юли

 • 29.06.2016 в 12:38
  Permalink

  „Очакванията са тази година клиентите да не са особено активни в самоотчетите, тъй като КЕВР планира много малки промени в цените. За ЧЕЗ дори не се предвижда промяна на цената, за ЕВН тя се очаква да е с 0,65% нагоре, а за Енерго Про да падне с 0,91 на сто“

  Къде го видяхте това увеличение от 3%?

  Отговор
 • 29.06.2016 в 14:20
  Permalink

  Добре ,че има читатели като Пламен …защото ми се образуваха нерви с това псевдоувеличение.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!