Спорт

Хандбалистките на „Етър 64“ трети на международен турнир в Гърция

На трето място се класира отборът на „Етър 64“ на международния турнир по плажен хандбал в гръцкия град Александруполис. Състезанието е част от верига на EHF, но великотърновки участват само в него. Тази година за надпреварата не пътуваха старши треньорът Йонка Генчева, капитанът на тима Даниела Коцева, Деница Иванова, Деси Кръстева и претърпялата артроскопия на менискус Петя Кръстева. Затова пък в състава бе първото ново попълнение – Ани Симеонова. Хандбалистката е 19-годишна, от Панагюрище е и учи във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Играе на поста гард. През последния сезон тя само тренира с етърки, тъй като не получи разрешение от клуба си да бъде картотекирана, но за следващия вече е на линия.

В предварителната група в Александруполис великотърновки загубиха с дузпи с 1:2 части от бившите еврошампионки по плажен хандбал – „Спартакус“ (Гърция). Във втория си мач „виолетовите“ победиха първенеца на Кипър – „Литовина“, с 2:1 части.

На полуфинала етърки паднаха от „Кастория“ също с 2:1 части, а в спора за бронзовите медали надиграха националния отбор на България до 16 години. В състава на родените през 2000 година националки са две възпитанички на великотърновската школа – Ралица Димова и Кристияна Караманлиева. Тази възраст се готви за участие на Европейското първенство по плажен хандбал в Португалия.

За „Етър 64“ в Гърция играха: Деси Николова, Соня Богданова, завърналата се от Австрия Маги Дончева, Антония Игнатова, Ани Симеонова, М. Павлова, Д. Петрова, М. Спиридонова, Ст. Динева, В. Маринова, М. Хараламбиева.

След завръщането от турнира представителният отбор на великотърновския клуб бе разпуснат в почивка до средата на август, когато ще започне подготовка за защита на шампионската титла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *