261 четения

Фитнес блог „Стефани спорт” учи как се извайва перфектно тяло

Целта на 20-годишната горнооряховчанка е да мотивира младите момичета да спортуват

 

„Исках да мотивирам момичетата да започнат да тренират. Няма нищо по-хубаво от красивото тяло, което буди възхищение у околните и повишава самочувствието на притежателката му.” С тези думи младата горнооряховка Стефани Събчева обосновава решението си за създаване на своя фитнес блог „Стефани спорт”. 20-годишното момиче използва силата на интернет, за да представи упражнения за всички мускулни групи и да даде ценни съвети за най-доброто хранително меню. Идеята за блога й хрумнала отдавна, но едва тази пролет се престрашила да я превърне в реалност. За няколкото месеца тя е събрала близо 4000 последователи, които живо се интересуват от всичко, което представя в страницата си във Фейсбук.

Стефани започнала да се занимава с фитнес още на 17-годишна възраст. „Както всички момичета, така и аз исках да подобря тялото си. В началото обаче подхванах грешна стратегия. Правех дълги кадриотренировки и не спазвах подходящ хранителен режим. След известно време вкарах в упражненията тежести, приемах здравословно меню и нещата се промениха към добро”, разказа тя. В момента горнооряховката се подготвя за състезанието по културизъм и фитнес, което ще е през октомври в София. Макар да е наясно със спецификата на фитнеса, вече два месеца се доверява на треньора си – известния Богомил Йорданов. „Аз ще се състезавам в категорията „Бикини фитнес”. В момента съм се съсредоточила в качване на мускулна маса. Преди два месеца бях 51 кг, а сега съм вече 54 кг”, уточни тя.

stefi 1Успоредно с подготовката Стефани развива и блога си. Там всекидневно публикува фитнес информация и нейни клипчета, в които демонстрира упражнения. Те са предимно за домашни условия, тъй като са насочени към момичета, които все още не са се престрашили да посетят фитнеса. „Има много мои връстнички, които се срамуват да влязат в залата и искат да тренират вкъщи. Самата аз започнах така и смятам, че би ми било много по-лесно, ако имаше кой да ми дава съвети. В клипчетата нагледно показвам как да се изпълняват упражненията и вярвам, че са им полезни”, смята 20-годишната блогърка. Упражненията, които демонстрира, са за всички мускулни групи – крака, корем, седалище, ръце и други.

Стефани публикува и здравословни рецепти за хранене. Уверява, че хубавото тяло не се извайва само с тренировки, и затова всеки трябва да има индивидуална програма.

20-годишната горнооряховка казва, че все още не е късно да се влезе в добра форма за лятото. „Ако целта е горене на мазнини, препоръчват сутрешно бягане. През деня или вечерта – силовата тренировка е най-добрият вариант за качване на мускулна маса”, увери тя.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!