Спорт

Водеща букмейкърска компания стана основен спонсор на „Локомотив“

Ръководството на горнооряховския клуб обяви сериозен проект за реконструкция на стадиона

 

Efbet ще бъде основен спонсор на „Локомотив“ (Г. Оряховица). Логото на компанията ще бъде разположено на фланелките на “железничарите”. Ръководствата на двата клуба са уточнили всички детайли по контракта и новината бе оповестена от Николай Рашков, член на Управителния съвет на ОФК „Локомотив“. Компанията е търговска марка на фирмата Eurofootball limited, която е собственост на Васил Божков, който в понеделник внесе оздравителен план за ЦСКА.

Efbet е генерален спонсор на националния отбор по волейбол, на Волейболната лига и няколко волейболни клуба. Логото му е и на гърбовете на футболистите от „Левски“, „Ботев“ (Пловдив), „Славия“, „Берое“ и т.н.

На този етап Николай Рашков не пожела да коментира размера на сумата, с която букмейкърската къща ще подпомага „железничарите“, но заяви, че е важен компонент във финансирането на отбора.

„Щастлив съм, че постигнахме важна цел в стратегията по изграждането на стабилен „Локомотив“. Сега предстои да сключим договори и с други спонсори, които също няма да са малко. Като добавим средствата от Община Горна Оряховица – 300 000 лева, и от телевизионни права – 350 хил. лв., смятам, че ще бъдем стабилни финансово“, коментира Николай Рашков.

По неговите думи ОФК „Локомотив” няма никакви основания да се съмнява в своето бъдеще в Първа професионална футболна лига, независимо от това колко отбора ще останат и какви проверки ще се правят на стадионите. Нещо повече, горнооряховският клуб има амбициите за забележимо присъствие в елита.

„Колко отбора ще останат в Професионалната лига, си е изцяло от компетенциите на БФС, но не виждаме защо това трябва да ни притеснява. „Локомотив” е с най-добрите спортно-технически показатели в сравнение с останалите поканени отбори. Така че дали ще са 12 или 14 отборите, няма значение, нашето място е сред тях. Още повече че имаме и редица други предимства. Ние сме един от малкото футболни клубове, които никога не са фалирали, не са сменяли името си или седалището си. Освен това имаме публика, на която могат да завидят много от отборите в досегашната „А” група”, добави Рашков по повод информациите за намаляване на отборите в първа група от 14 на 12 и поставянето под съмнение участието на „Локомотив” в елита, тъй като отборът е сред четирите поканени да попълнят бройката.

Предстоящата инспекция на стадион „Локомотив” (б.р. днес) също не е повод за притеснение за нас, а точно обратното – притеснявахме се, че се бави. Нашият клуб поиска такава проверка още на първата среща между БФС и футболните клубове, които решаваха формата на новата „А” група. Поискахме експерти на футболната централа да дойдат и огледат стадиона и да ни дадат точни предписания какво трябва да се направи, за да отговаря той на стандартите за елитната група, каза още Рашков.

Той бе категоричен, че клубното ръководство много добре знае, че в това си състояние стадион „Локомотив” не покрива критериите, и затова е започнала подготовка за пълното му обновяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *