7 четения

Две възрастови групи на ЖФК „Болярки“ останаха без медал от държавните финали

Без медал останаха изненадващо отборите на ЖФК „Болярки“ от Държавните първенства по футбол до 12 и до 15 години, въпреки че в турнирите през спортно-състезателния сезон и тимовете и в двете възрастови групи се представяха много силно, спечелиха купи за първи места.

Над 120 деца взеха участие във финалния футболен фестивал за девойки до 12-годишна възраст, който се проведе на стадион „Локомотив“ в град Дряново. В състезанието се включиха осем отбора от различни градове на страната, като всички разходи по настаняването и организацията на мачовете бяха поети от Българския футболен съюз като част от Програмата за развитие на женски футбол.

В своята предварителна група „А“ малките „Болярки“ завършиха 0:0 с тима на „Светкавица“ (Градешница), 1:1 с „ЛП Суперспорт“ и загубиха с 0:2 от „Спортика“ (Благоевград). След въртележка възпитаничките на Валентин Витанов останаха четвърти в групата, след което за 7 – 8 място победиха с 3:0 състава на „Боруна“.

При девойките до 15 години близо 200 момичета участваха на финалите на стадион „Севтополис“ в град Казанлък. 12-те участващи отбора бяха разделени в четири групи по три и отново разходите им бяха за сметка на БФС. В група „В“ отборът на „Болярки“ инкасира загуби с по 0:1 от „Литекс“ и от НСА, които го извадиха от финалната осмица.

От 1 юли предстоят финалите на първенството за девойки до 17 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!