Димитър Митов втори в балканския шампионат в Румъния

Поредното си силно състезание през сезона направи през отминалия уикенд Димитър Митов. Президентът на мотоклуб “Боляри” завърши трети в „Кралския клас“ в поредния кръг на Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Надпреварата се проведе на писта в близост до Букурещ, като в същинското състезание мотоциклетистите навъртяха 14 обиколки при много високо температура. 25 пилоти стартираха в клас Супербайк 1000 сс, а великотърновецът тръгна от четвърта позиция. С много силно каране на своето BMW Митов успя да мине с едно място напред, като преди него финишираха само един sport Mitkoот най-бързите пилоти в Европа Роберт Мурешан и румънският му сънародник Каталин Казаку, балкански експървенец. В битката за тройката участва и временният водач в класирането в класа – Красимир Кънчев, но отпадна по време на състезанието.

С взетите точки Димитър Митов излезе на второ място във временното класиране в „Кралския клас“ и в оставащите два кръга в Гърция ще се постарае да го запази. „Боляринът“ няма шанс за върха, тъй като заради повреда на мотоциклета си не стартира в два от кръговете. Митов се занимава с мотоциклетизъм от 10 години, в най-мощния клас кара от 3 – 4. Надеждите на великотърновския пилот са след отличното представяне на балканското първенство да получи подкрепа от още спомоществователи, която да му позволи да кара в Европейския шампионат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *