Новини

Комисар Стефан Николов и Благовеста Факирова участваха в национален съвет за престъпността

Комисар Стефан Николов, началник-отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР, и изпълнителният директор на сдружението на кметовете и кметските наместници Благовеста Факирова споделиха добри практики за ангажиране на свободното време на децата в малките населени места.

Срещата в Министерския съвет на 28 юни 2016 г. беше председателствана от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Темата на заседанието беше „Изграждане на среда на толерантност сред децата и младежите и възпитание в дух на отговорност и развиване на гражданска култура”.

Комисар Стефан Николов и г-жа Факирова впечатлиха присъстващите с презентацията си на изградените в община В. Търново центрове за работа с деца и изключително добро взаимодействие между местна власт и полиция. Те запознаха подробно участниците в заседанието с броя на центровете, които функционират в малките населени места, проектите, по които се работи, като Лятна детска полицейска академия, „Отвори очи има кой да ти помогне”, „Млад огнеборец”. В презентацията бе включен и най-новият проект, който се осъществява съвместно със Съюза на пивоварите в Република България – „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *