48 четения

Мениджър, инженер и лекар са първите магистри, записани при новия прием в Стопанска академия

Стартът на есенния прием на кандидат-студенти в ОКС „Магистър” за учебната 2016/2017 г. в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов бе поставен с организираните за първи път информационни дни за магистри. Тридневната проява (28, 29 и 30 юни) откриха зам.-ректорът по учебната дейност проф. д-р Марияна Божинова и директорът на академичните центрове за магистърско обучение в редовна и в дистанционна форма доц. д-р Драгомир Илиев. Първите по рода си информационни дни за магистри дадоха свобода на обучаващите катедри индивидуално да решат как и по какъв начин да представят на своите щандове развиваните от тях магистърски програми. Чрез иновативни методи и креативни идеи катедрите представиха богатото портфолио от магистърски програми и част от своите възпитаници, реализирали се в страната и в чужбина.

Само час след обявяване началото на приема първият кандидат-магистър беше записан за студент по магистърска програма „Мениджмънт на търговската дейност”. Той е от София, info dni 2завършил е бакалавърска степен в УНСС, а в Свищов е избрал да се обучава в дистанционна форма. Веднага след него се е записал и първият неикономист – машинен инженер от Несебър, който е избрал същата магистърска програма и форма на обучение в Стопанска академия. Първата приета дама е лекар от Велико Търново, записана в МП „Здравен мениджмънт”, а първият колежанин е от Пловдив и е избрал МП „Бизнес администрация”.

Информационните дни за магистри се провеждат в трите дни на държавните изпити в Стопанска академия за бакалаври, което дава възможност на завършващите първата степен на своето висше образование веднага да кандидатстват и за следващата образователно-квалификационна степен. Освен това записаните в рамките на тридневната проява студенти в дистанционна форма ползват 10% отстъпка от първата семестриална такса. Пръв от тази възможност се възползва Огнян Танев от Никопол, който, след като получи оценка 6.00 на държавния изпит, записа дистанционна магистратура „Корпоративен мениджмънт”. Дистанционната форма на обучение е предпочетена и от първите две дами, записали се също в първия ден на приема веднага след държавния си изпит с отлични оценки и среден успех от следването 5.98, те са избрали магистърските програми „Застраховане” и „Банков мениджмънт”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!