69 четения

Трима почетни граждани удостоиха за празника на Павликени

ФУТБОЛИСТЪТ ТРИФОН ИВАНОВ, СТРОИТЕЛНИЯТ ИНЖЕНЕР АЛЕКСАНДЪР МАНОЛОВ – ПОСМЪРТНО, И ДЪЛГОГОДИШНИЯТ УЧИТЕЛ ПЕНКА СТОЯНОВА бяха удостоени със званието „Почетен гражданин“ на Павликени на тържествена церемония в чест на празника на града. Майката на футболната легенда Маринка Йорданова и дъщерята на инж. Александър Манолов Таня Батаклиева разчувстваха гостите на церемонията с думите си на дълбока признателност към града и инициативните комитети, предложили близките им за високото отличие. С грамота и двустранен плакет беше удостоена и Пенка Стоянова, която до пенсионирането си е работила като педагог и се е грижила за ограмотяването на децата в Павликени.

Още трима изявени павликенчани получиха едностранен плакет. Педагогът Розинка Пенчева, бившият ръководител на Районния съд в града Евелина Карагенова и бившият директор на Държавното строително предприятие в Павликени инж. Стоян Станчев бяха аплодирани за дългогодишната си дейност и приноса си в развитието на града.

Великотърновският митрополит Григорий поръси за здраве кмета на Павликени инж. Манолов и официалните гости.
Великотърновският митрополит Григорий поръси за здраве кмета на Павликени инж. Манолов и официалните гости.

ТЪРЖЕСТВОТО ПРЕД СГРАДАТА НА ОБЩИНАТА ЗАПОЧНА С ИЗДИГАНЕТО НА ЗНАМЕНАТА НА БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ. Веднага след това кметът на общината инж. Емануил Манолов поздрави своите съграждани и каза, че всеки следващ свой празник Павликени посреща по-нов, по-развит с нововъведения, нови културни събития и инициативи. „Нека благодарим на всеки, който с мисълта, съпричастността и труда си помогна да се случат значимите постижения в Павликени. Благодарността ни е към нашите интелектуалци, хората на изкуството и културата, учителите, спортните дейци, лекарите, строителите, икономистите, земеделците – от първия до последния жител на нашата община, които приеха присърце каузата да направим Павликени по-спретнат и по-хубав български град“, каза градоначалникът.

„Павликени е свидно място за сърцето ми! Хората, които работят и живеят тук, са посветени на своя град и на нашата мила България. Поколения павликенчани са работили с труд и с почтеност, за да го има вашият съвременен град. Г-н Манолов, благодаря, че ръководите усилията на вашите съграждани да правят града си все по-добър за живеене, че правите необходимото във вашия град да се строи и сте насочен към хората“, каза в приветствието си народният представител Мариана Бояджиева от „БСП лява България“. След нея своите поздрави отправи и бившият кмет на молдовския град Леова и настоящ вицегубернатор на район Леова Евгений Бурага.

Освен тях сред официалните гости на празника бяха областният управител проф. Пенчо Пенчев, ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, кметовете на Велико Търново, Стражица, Горна Оряховица, Свищов, Елена, Златарица и др. Сред официалните гости бяха и делегации от румънския град Болдещ Скаени и молдовския град Леова. Благослов за града отслужи митрополит Григорий. Изпълнителката Стелияна Христова и фолклорната формация „Люти чушки“ забавляваха жителите и гостите на града, излезли на площада да празнуват заедно. Празничната програма продължи с концерт на ансамбъл „Чинари“ и Поли Паскова.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Един коментар за “Трима почетни граждани удостоиха за празника на Павликени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!