115 четения

Басейнът на фабрика „В. Мавриков“ стана горичка, бирник го продава

Най-старото текстилно предприятие дадено за принудителна продан заради борчове от данъци и такси смет

 

ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ ПРОДАВА БАСЕЙНА НА БИВШАТА ТЕКСТИЛНА ФАБРИКА „ВАСИЛ МАВРИКОВ“, РАЗБРА „БОРБА“. ИМОТЪТ Е ОБЯВЕН ЗА ПРОДАН заради огромни задължения за местни данъци и такси, които надхвърлят милион лева. Плувният комплекс, който има басейн с олимпийски размери, пък се е превърнал в горичка, а в самата къпалня са израснали дървета и храсти, видя наш екип на място. Цената за него не е фиксирана, а е по-скоро „по договаряне“, разбра „Борба“.

Обектът, който е част от активите на предприятието, е с площ от 4 дка и се намира източно от квартал „Асенов“. Собствениците на фабриката искаха 800 хил. евро за руините, но естествено, никой не се нави да им ги плати. Повече от 17 години пък плувният комплекс не работи.

БИВШАТА ФАБРИКА „ВАСИЛ МАВРИКОВ” ВЪВ В. ТЪРНОВО, НОСЕЩА ВПОСЛЕДСТВИЕ ИМЕТО „БОЛЯРКА”, която е и най-старата в региона, вече не съществува.

Дружеството, което бе приватизирано за 150 хил. лв. навремето от РМД, е било препродадено за 1,3 млн., сочат документи, с които „Борба” разполага. Едва ли обаче сумата, фиксирана за сделката, е платена изцяло, но междувременно от активите не остава нищо.

Практически предприятието го няма и фигурира като фирма единствено в съдебните регистри и в спомените на бившите му работници. Дружеството, което се простира на площ от 87 дка, бе препродадено на „Винпром Севлиево”, след което е тотално разглобено.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!