4 четения

Благотворителен базар ще набира средства за дома за деца в Дебелец

Средства за оборудване на сензорната зала за деца с аутизъм в Дома за медико-социални грижи за деца в Дебелец ще се набират по време на благотворителна акция „Алъш-вериш“ в старата столица в неделя. Базарът ще бъде подреден в подножието на паметника „Асеневци”. Желаещите да се включат могат да го направят от 14:00 до 20:00 часа.

Парите ще се събират в голям прозрачен буркан пред очите на всички, за да се избегнат всякакви възможности за злоупотреба и съмнения за такава. На мястото ще има и представител на Дома за медико-социални грижи, който ще следи каузата и ще отговаря на въпросите на хората, които се интересуват от условията за живот и ежедневието на малчуганите в институцията.

„Обадиха се собственици на няколко магазина, които казаха, че ще се включат в инициативата с импровизирани сергии. Но тези, които нямат ненужни вещи, могат да дойдат и да си купят нещо. Каним всички великотърновци да дойдат и да се забавляваме заедно, докато правим нещо полезно”, призова организаторът Радослав Гизгинджиев. Неговата идея е инициативата да се превърне в традиционна, като всяка кауза бъде насочена към различно социално заведение.

„Такива неща се случват по света, но те са по-скоро арт събития, в които хората могат да си купят различни предмети. Времената станаха такива, че трябва да си помагаме едни на други, особено на институции като тази в Дебелец. Във времето, в което живеем, системата дава прекалено малко за подпомагането им”, допълни Гизгинджиев.

Желаещите да се включат в благотворителния „Алъш-вериш”, трябва да заявят своето участие предварително на телефоните: 0878/75 22 23 и 0895/42 44 27.

Г. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!