8 четения

В първата юлска седмица ще бъде топло, с вероятност за следобедни превалявания

През нощта облачността ще намалява до ясно. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20. За района на В. Търново се очаква минимална температура 18 гр. Преди обяд ще преобладава време с незначителна облачност. След обяд и вечерта ще има променлива облачност. Вятърът ще бъде слаб, предимно от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 31 и 34. За В. Търново максимална температура 33. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. Над западните и централни части на Стара планина ще има променлива облачност, Късно след обяд и вечерта, предимно над западните части на планината, на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 20 – 21 гр., на 2000 м около 14 – 15. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 36.0 гр. през 1994 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.2 през 1992 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 43 минути и ще залезе в 20 часа и 59 минути. Фаза на Луната: четири денонощия преди новолуние.

До неделя преди обяд ще преобладава време с незначителна облачност, след обяд ще има променлива облачност и късно след обяд и вечерта на места ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще бъде слаб, предимно от североизток. В понеделник и вторник ще бъде слънчево със слаб до умерен вятър от североизток. В сряда и четвъртък ще има променлива облачност Ще духа слаб до умерен вятър от изток, югоизток. През периода се очаква времето да бъде топло – с температури около средните за началото на м. юли. Минималните температури ще бъдат между 17 и 22. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35.

Над западните и централни части на Стара планина от петък до неделя преди обяд ще има незначителна облачност. След обяд ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и късно след обяд и вечерта на места ще превали и прегърми. В понеделник и вторник ще преобладава време с незначителна облачност. В сряда и четвъртък ще има променлива облачност. Вятърът от петък до понеделник ще бъде слаб до умерен от североизток. От вторник до четвъртък ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури на 1200 м от петък до неделя ще бъдат около 20 – 21. От понеделник до четвъртък ще бъдат около 17 – 19. Максималните температури на 2000 м ще бъдат с около 5 – 6 гр. по- ниски от температурите на 1200 м.

 

.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!