57 четения

Лицензионната комисия на БФС огледа стадионите във В. Търново и Г. Оряховица

До 29 юли трябва да се изпълнят дадените предписания, за да може „Етър” да домакинства на „Ивайло”

 

Представители на Лицензионната комисия на БФС разгледаха вчера стадион „Ивайло“ във В. Търново и стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица. Павел Панов, Делян Асенов и председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев дадоха предписания, които трябва да бъдат изпълнени, за да получат съоръженията лиценз за новия сезон.

Тревното покритие на стадион „Ивайло“, оградата, секторът за агитката на гостуващите отбори, ремонтираният тунел към пистата и новата му подвижна част към терена, освежените фоайе и съблекалня на отбора домакин, изградената и обзаведена съдийска стая получиха висока оценка.

sport 1Представителите на футболната централа видяха, че са пред завършване стаята за дежурния делегат и съдийския наблюдател, както и лекарският кабинет, които също се изискват по нормативни документи.

Направени бяха и предписания, които трябва да бъдат изпълнени до 29 юли, за да може етърци да домакинстват на своя стадион.

Необходимо е подобряване на видеонаблюдението и инсталиране на нови камери в тунела, фоайето, входовете и секторите за публиката. Задължително е изграждането на зала за пресконференции и реновиране на съблекалнята за гостуващия тим.

Забранява се занапред зрители да влизат през централния вход, включително и за ВИП ложата. Това ще наложи ВИП гостите да влизат през страничните входове, тъй като във фоайето не трябва да има никого друг освен двата отбора и длъжностните лица.

Павел Панов коментира, че е хубаво да се възстанови осветлението на стадион „Ивайло“, тъй като това ще позволи пряко предаване на мачовете и съответно влизане на суми в клуба от телевизионни права.

sport 3За стадион „Локомотив“ ще е необходим по-мащабен ремонт, тъй като там административната сграда под козирката ще трябва да се преустрои значително. Съблекалня за гости трябва да е поне 40 квадратни метра за поне седем душа и две тоалетни. Необходими са помещения за нова съдийска стая – 25 кв. м, лекарски кабинет, стая за допинг контрол, за съдийския наблюдател и делегата, миксзона, места за журналисти и отделен вход за ложата.

Представихме на Лицензионната комисия визуализации на проекта, който правим за реконструкция на сградата на стадиона, чакаме и процедурата за избор на изпълнител на новия терен и реновирането на осветлението, обясни Николай Рашков, член на Управителния съвет на ОФК „Локомотив“.

Днес Лицензионната комисия ще изпрати в писмен вид предписанията си, а до 7 юли трябва да получи отговор какво е предприето по тях.

Един коментар за “Лицензионната комисия на БФС огледа стадионите във В. Търново и Г. Оряховица

  • 01.07.2016 в 19:01
    Permalink

    Много добри идеи относно “административната сграда под козирката“ и съблекалните, но няма да е зле да се обърне внимание и на пистата. Не може да се отрече, че и тя е част от представителния вид на стадиона ни. Все пак в Горна Оряховица не се развива само футбола, има и лекоатлетически клубове, които се опитват да докажат, че леката атлетика е спорт, който заслужава поне един тартанов коридор. Нали това е смисъла на цялото начинание – да се покаже, че Горна Оряховица е добро място за спортуващите, но това няма как да се постигне, ако се пренебрегват лекоатлетическите клубове! 🙂

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!