12 четения

Месечен хороскоп. Прогноза за месец юли, 2016 година

Посрещаме юли готови за промяна, любов и почивка, Водолеи и Козирози напрегнати, а Раците – неуверени

 

Лунна диета през юли: В дните от 1 до 3 юли и от 20 до 31 юли Луната е в подходяща за диети фаза. Можете да стартирате своя дългосрочен хранителен режим на 24, 25 или 26 юли. В дните между 4 и 19 юли Луната е нарастваща. И най-драстичните диети не дават желаните резултати. Не прекалявайте с количеството на храната, защото преяждането драстично увеличава теглото и засилва чувството за подутост. Подходящите дни за лунна диета този месец са 19 юли – фаза пълнолуние, 26 юли – фаза последна четвърт, 4 юли – фаза новолуние, и 12 юли – фаза първа четвърт.

Грижа за косата: Подстригване на косите – благоприятни дни: 1, 2 юли – растежът се забавя заради фазата на Луната, и 7, 8, 9, 10, 11, 12 юли – растежът се ускорява заради фазата на Луната. Неблагоприятни дати: 3, 4, 5, 13, 14, 22, 23, 24, 31 юли. Боядисване на косите: благоприятни дати – от 7 до 12 юли.

Важни звездни аспекти през месеца:

Месец юли е разнороден откъм аспекти месец. Движението на Слънцето, Меркурий и Венера в Рак през първата половина от месеца образуват напрежение с Уран и Плутон съответно в Овен и Козирог. Така на 1, 7, 11 и 16 юли могат да се създадат някои доста обтегнати обстоятелства, които целят да ни извадят извън равновесие. Въпреки всичко в наши ръце са контролът и възможността да се справим. Все пак около тези дати бъдете по-внимателни и избягвайте да вземате важни решения. Излизането в отпуск е един добър вариант за избягване на напрежението в службата, особено през втората юлска седмица от 4-то до 8-о число.

Новолунието в Рак на 4 юли е точно в 12.00 часа. Не забравяйте малко преди това да напишете на листче своите най-искрени желания, част от които ще се сбъднат още до края на месеца. Новолунието в Рак е момент, пораждащ сантиментални емоции, особено при по-чувствителните хора. Чувство на носталгия, на любов или ревност – това са съвсем нормални проявления на това астрологическо събитие. Ще бъде прекрасно, ако ви свари на почивка, защото ще сте по-романтични и перфектното изкарване ви е в кърпа вързано.

Ако ви предстои важна работа, свързана с гонене на срокове или поемане на отговорности, насрочете я за дните около 19 – 20 юли. Пълнолунието в Козирог, както и хармоничните аспекти между Сатурн, Меркурий и Венера по това време са основа за вашия безспорен успех. Ще се наслаждавате на добри резултати и хвалби, които през последната десетдневка на юли, когато Слънцето ще се движи в Лъв, ще повдигнат Егото ви.

Почивайте на критичните дати от месеца, работете на благоприятните и ще видите как отпускарският юли лека-полека ще ви носи успех след успех. Не забравяйте, че нашето мислене е в основата на онова, което ни се случва. Позитивната настройка на мисълта винаги е предпоставка за едно по-добро бъдеше.

 

ОВЕН

Грижа за другите

Овните могат да бъдат много толерантни хора, могат да се грижат за своите близки и да бъдат великолепна компания за своите приятели. Точно това ще докажат през следващия един месец. Юли очертава кръгозора им около приятелските кръгове и хората, без които не могат. Онези, чиито планове са да пътуват и почиват през този летен месец, ще бъдат очаровани от хубавите моменти. Отпуснете се, мислете положително и не обръщайте внимание на негативното. Само така ще се отърсите от цялото напрежение, което ви бе обсебило.

 

ТЕЛЕЦ

Почивайте сега

Също както Овните, и вие ще се грижите за хората около себе си. За вас предстои месец на общуването и връзките. Разгарът на лятото може да ви опожари с едно ново запознанство, а то да прерасне в истинска любов. Бъдете отворени и задължително планирайте почивка. Ако я отложите за август, е по-вероятно да не се състои. Каквото и да си говорим, юли ще бъде по-малко натовареният ви месец. В личните отношения и семейството не ви чакат извънредни ситуации. Там държите контрола над нещата и всъщност това е най-голямото ви успокоение.

 

БЛИЗНАЦИ

Пътувайте на воля

Благоприятен месец предстои за Близнаците. Те не само че ще разширят кръгозора на контактите, но и доста ще пътуват. Последното ще им донесе нужната позитивна енергия, от която се нуждаеха в последно време. Това са поредните представители, в чийто хороскоп за юли е залегнала прогноза за почивка. Нека не отлагат ваканцията си за август, защото тогава почти няма да имат възможност да се откъснат. Уикендите е препоръчително да прекарват на път до различни дестинации. Пътуванията ще ги зареждат с енергия.

 

РАК

Работете здраво

Раците се намират в Сатурнова дупка и поради тази причина невинаги нещата ще се получават от първия път при тях. Но те са свикнали, по това време на годината обикновено преживяват точно това. Ако при предишните три знака юли беше годен за ваканция, то при Раците той ще е по-добър, ако работят. Стига да вкарват повече внимание в действията си, могат да постигнат отлични резултати, а и едно повишение. Нуждаят се от малко повече емоции вкъщи. Нека близките ги радват около рождените дни. Добрата новина в хороскопа е, че ще се радват на крепко здраве и добри постижения.

 

ЛЪВ

Промяна към добро

Част от Лъвовете също ще бъдат засегнати от Сатурновата дупка през месец юли. Това обаче няма да им попречи да са активни, дейни и продуктивни. На работното място е хубаво да бъдат малко по-прецизни и да предвиждат нещата. Често допускат грешката да са прекалено самоуверени, а това им коства много. По-голяма активност ги чака към края на месеца, когато ще започне цялостно раздвижване при всеки един представител на зодията. Пластовете ще се разместят и нещата ще се променят за добро.

 

ДЕВА

Положете усилия

Ако си мислите, че предстои по-лек и ваканционен месец, се самозалъгвате. Още отсега се подгответе за доста ангажименти, срещи и нови перспективи пред себе си. Ще трябва и да замествате някои свои колеги, които са си пуснали редовен годишен отпуск. Концентрирайте се и използвайте момента, за да докажете своите възможности. Оценката няма да закъснее и в един момент ще се окажете повишени по средата на лятото. Ето защо искрено съветвам да отложите полагаемата ви се ваканция за август. Дотогава запретнете ръкави и не жалете сили.

 

ВЕЗНИ

Прекрасни емоции

В никакъв случай няма да бъдат уравновесени, представителите на знака Везни. За тях предстои емоционален месец в добрия смисъл на думата. Те ще са позитивно настроени, ще им се случват хубави неща, но всичко това ще им пречи да се концентрират на работното място. Ако е възможно, нека насрочат морето за този месец, а не за август или септември. Сега ще имат възможност да се наситят с преживявания и емоции. Хубаво е, ако имат възможност да пътуват. Пътуванията ще ги разведряват още повече. В любовта също могат да очакват раздвижване. Юли ще е хубав месец за Везните.

 

СКОРПИОН

Внимавайте много

Скорпионите ще са от хората, които през юли тази година няма да почиват или ако си вземат отпуск, ще се наложи да се върнат извънредно на работа. Това ще бъде месец, пълен с предизвикателства – не всичко ще върви, както го искате. Ето защо не препоръчвам да се заемате с нови дела, както и да правите сделки. Бъдете част от работния процес, но без иновации и експерименти. Всяка грешка ще рефлектира върху доходите ви. Всяко добре свършено дело – също. Вие си правете сметка колко да се стараете. Заслужава си да действате с внимание. През този месец от вас зависят печалбите или загубите.

 

СТРЕЛЕЦ

Стегнете джоба

Стрелците се намират в хубав период и след като през юни преживяха доста промени, юли ще се окаже значително по-стабилен. Всъщност за стабилност можем да говорим единствено в емоционален и семеен план, докато финансовото им състояние ще е проблемно. При мнозина спестяванията буквално ще се изпарят заради евентуални извънредни разходи. Това говори, че трябва да бъдете малко по-пестеливи, за да ударите нулата. Спазите ли изискването на съдбата за икономичност, ще изживеете невероятни дни през юли.

 

КОЗИРОГ

Запълвате дупки

Последният месец беше напрегнат за Козирозите. Дори и да не си го признават, психическото им състояние в момента е нестабилно. Нуждаят се да се откъснат от ежедневието, от служебните проблеми, от къщните дела. За съжаление, малцина ще са онези, които ще успеят да отвоюват годишен отпуск през юли. Оказва се, че вие сте много желани и търсени служители, когато се наложи да замествате своите колеги. Така е, защото си мълчите и вършите всичко, което ви е възложено. Време е да се отучите от навика да помагате всекиму.

 

ВОДОЛЕЙ

Скрийте се от работа

За Водолеите също предстои натоварен месец, нищо че сезонът е отпускарски. Отпуската ще им излезе през носа, защото след връщане на работа ще са се насъбрали хиляди ангажименти. Имате ли възможност да си вземете седмица обаче, не се страхувайте да го направите. И вие, подобно на Козирозите, имате нужда от психическо разтоварване и това ще стане най-лесно, ако сте далече от сивото ежедневие и от ритъма на живот, който поддържате целогодишно. Откраднете седем дни и се отделете на любимо място с най-любими хора.

 

РИБИ

Любов сред вълните

Юли няма да се различава значително от предходните два месеца. С две думи – промените при вас продължават, ритъмът става още по-бърз, а възможностите за реализация нарастват. От вас се иска да бъдете активни, мобилизирани и да не позволявате на никого да ви се намесва в работата. За отпускарите мога да кажа, че предстои една невероятна ваканция. Отидете на море, защото само там се зареждате с онази позитивна енергия, от която имате нужда. В личен план щастието се усмихва главно на самотните представители. Край вълните ги чака една нова любов.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

 

1 юли. Дейни и импулсивни сте вие във всяка минута от живота си. Бягате километри пред вятъра. Естествено, винаги съжалявате за това, но все когато е прекалено късно. Не си правите изводи от собствените си грешки, обичате да ги повтаряте отново и отново. Чужд акъл не приемате и сте убедени, че все вие сте правите. Да, ама не! Съветвам ви да се вслушвате в другите, освен ако не искате винаги да рушите това, което сте съградили. Прекаленият ви стремеж към нови начала и начинания е ваш голям недостатък.

За вас следва една прекрасна година на финансова стабилност, материална сполука и една нова и по-добра работа. Не се страхувайте да предприемете такова начинание, стига да имате предложение. Ще е за добро.

Здраве: Обърнете по-голямо внимание на хроничните заболявания, които имате. Те могат да се обострят през тази година.

2 юли. Вие, които сте родени днес, сте симпатични, плахи и нерешителни натури – много типични Раци. Вашата чувствителност е силно изразена и често се превръща в повод да бъдете особено нерешителни. Все чакате удобния момент да направите нещо и той все не идва. Питате се защо. Причината се крие единствено във вас самите. Докато не се научите да бъдете по-напористи и по-решителни, ще бъдете отбутвани и пререждани. Не свиквайте да живеете на готово, защото един ден ще дойде момент, в който ще трябва да се оправяте сами.

За вас следва емоционална и завършваща година. Тя слага точката на деветгодишен цикъл и сега е моментът да си направите сметката и ако имате нещо за довършване – да му сложите точката. Също така емоциите ще са повече от очакваните. Имате нужда от разбиране, но и от самоконтрол. Лабилното емоционално състояние може да окаже лошо влияние и върху здравето ви.

Здраве: Възможни са чести главоболия, повишено кръвно налягане, болки в очите и зъбите, както и различни заболявания, причинени от самовнушение.

3 юли. Вие сте дружелюбни и усмихнати Раци. Перманентното ви добро настроение и оптимизмът, с който посрещате всяка неволя, са заразителни и за останалите хора около вас. Позитивни и градивни, винаги сте желана компания. Умеете да изслушвате и никога не натоварвате с присъствието си. Понякога обаче не попадате на точните хора, а напротив – на най-неточните. Ето от какво трябва да се пазите в живота – лицемерие и използвачество, което ви дебне на всяко ъгълче. През първите 30 години от своя живот задължително трябва да прекарате малко време в чужбина – да работите, учите или просто да отидете на почивка, за да се срещнете с чужди култури. Отложете сватбата тъкмо за годините, след като навършите 30. Ранният брак не е за вас.

След досадната емоционална година, от която излизате, сега ще навлезете в много дългоочаквана година на ново и успешно начало. Гледайте напред, защото ви предстоят доста позитивни неща. Бъдете активни и сменете всяка част от живота си, от която недоволствахте досега. Ще имате възможности и перспективи. Планирайте следващите девет години и се заемете с нещо, чието начало да положите още днес.

Здраве: Възможни са проблеми със сърдечния мускул, предизвиквани от претоварване или емоционална нестабилност.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!