7 четения

Пресякоха злоупотреби с лекарства чрез аптечна верига във Велико Търново

На 28 юни 2016 г. в офиси на аптечна верига на територията на Велико Търново е проведена специализирана операция от служители на ДАНС, МВР, Изпълнителната агенция по лекарствата и НАП, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, насочена към пресичане на незаконна търговия с лекарствени продукти в страната и чужбина и данъчни престъпления, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тя е проведена по образувано досъдебно производство на Специализираната прокуратура. При процесуално-следствените действия са открити и иззети счетоводни документи, рецепти и компютърни конфигурации, свързани с незаконно извършвана дейност.

Открити са голямо количество лекарствени продукти и медикаменти, съхранявани в склад, без издадено разрешение за такава дейност на ИАЛ.

По първоначални данни посредством медицински лица е осъществявано фиктивно изписване на лекарствени продукти, заплащани впоследствие от Националната здравноосигурителна каса. С последваща търговия с лекарствени продукти са извършвани и данъчни престъпления. Нанесени са значителни щети на държавата, стойността на които се уточнява.

Събраните доказателства се анализират и по преценка на наблюдаващия прокурор предстои повдигане на обвинения.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!