4 четения

Сребърна купа за ТК „Незабравка“ от „Кристален еделвайс 2016“

38 учащи се от ПГЕ „А. С. Попов”, ПМГ „В. Друмев“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, СОУ „Ем. Станев“, ПГСГА „Ангел Попов“, Старопрестолната гимназия по икономика, НВУ „В. Левски“, СОУ „М. Райкович“ (Дряново) и ОУ „П. Р. Славейков“ (Джулюница) се включиха в надпреварата за приза „Кристален еделвайс”.14-ото издание на Националния преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се бе проведено край язовир „Копринка“ – 37 отбора от 11 населени места.

Групата от туристическия клуб „Незабравка“ в старата столица бе организирана и водена от учителката по математика в ПГЕ „А. С. Попов“ Снежанка Димитрова.

Нашите ученици участваха във всяка игра с по два отбора във възрастова група средношколци, а в дисциплините „Стрелба с лък“ и „Дърпане на въже“ – с три.

В комплексното класиране клубът бе класиран на второ място и получи сребърна купа и грамота. При стрелбата с лък отборът на Георги Величков и Янита Върбанова стана първи и донесе за града златен медал.

В дърпането на въже Диян Димитров, Тихомир Тотев, Йоанна Иванова, Кристиян Мирков и Мирослав Иванов успяха да стигнат до почетното трето място. На народна топка единият ни отбор е трети.

В играта „Познавам ли моята България“ Елена Николова, Карина Стоянова, Цветелина Алиева, Мая Златарска и Марина Иванова също заеха трето място. При майсторското управление на велосипед двата ни отбора са четвърти и пети. На скоростното разпъване на палатка първият ни отбор е на четвърто място.

Бивакът на търновци бе наречен „Болярски стан“ и зае първото място в класирането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!