103 четения

Строителен супермаркет ще има на мястото на мебелния завод „Победа“

Новият магазин ще е с близо 20 000 кв. м площ, прекроиха движението заради него

 

ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ТРЯБВА ДА Е ГОТОВ НОВИЯТ СТРОИТЕЛЕН СУПЕРМАРКЕТ, който се прави на мястото на бившия мебелен завод „Победа“ във Велико Търново. Имотът бе закупен от компанията „Шарков – Инкомс“ за 2,2 млн. лв. Поне още толкова се влагат и в обновление на комплекса. Новият собственик в момента го преустройва, като е променена и организацията на движението, с директни подходи от новонаправената „Магистрална“. Бъдещият строителен супермаркет ще е с площ от над 20 хил. кв. метра.

Новият собственик, който е представител на множество марки инструменти и материали и разполага с няколко магазина, е придобил общо 6 имота, включително двора, шоурум, производствени и административни сгради на бившия мебелен завод.

Заради локацията си и лицето на бившето предприятие на главния път София – Варна фирмата бе и в полезрението на веригата „Кауфланд”, но до сделка не се стигна.

В момента се извършва ремонт по протежението на ул. „Магистрална”, за да се оформи подход към новия строителен хипермаркет. „Имат строително разрешение за вход и изход към комплекса си, съгласували са си проекта и с Агенция „Пътна инфраструктура”. В момента се изграждат тротоари и платна”, информира главният архитект на Велико Търново Николай Малаков.

Вече няма и помен от мебелното предприятие „Победа ВТ”. Фирмата, която през социализма и в първите демократични години е давала препитание на над 400 семейства, закъса в кризата и постепенно персоналът я напусна. Бивши работници масово заведоха и дела за неполучени възнаграждения още от 2009 г.

Проверка на „Борба” показа, че фабрика „Победа” бе заложена в Българо-американската кредитна банка за 287 500 евро. В нея преди принудителната продажба са работили едва двайсетина човека, които трудно взимат заплати. 73-годишният шеф Тодор Бижев, както и финансовата институция преговаряха с мераклии за имота, преди да се стигне до принудителната продан, след като банката прибра предприятието заради дългове.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!