16 четения

Частна компания иска да прави надлеза над „Магистрална“

Слагат нов светофар на кръстовището пред Езикова гимназия и складовете на едро

 

ЧАСТНА КОМПАНИЯ Е ПОЖЕЛАЛА ДА ИЗГРАДИ ЗА СВОЯ СМЕТКА НАДЛЕЗ ЗА ПЕШЕХОДЦИ НАД УЛ. „МАГИСТРАЛНА“, ОБЯВИ ВЧЕРА КМЕТЪТ ДАНИЕЛ ПАНОВ. Съоръжението е на стойност 350 хил. лв., а инвеститорът ще си връща вложението с приходи от билбордове, които ще разположи над главния път. За надлеза вече има готов проект, изготвен от арх. Пламен Иванов, който е дарен на местната администрация. Той предвижда мостът да свързва главната алея на парк „Н. Габровски“, който е публична общинска собственост, с пешеходна алея върху частен имот в съседство на „Макдоналдс“. Собствениците на Търговския парк във Велико Търново вече са дали позволение мостът да стъпи върху техния имот, за да се реши казусът.

Надлезът ще има асансьори за трудноподвижни лица и майки с детски колички. Дължината на съоръжението е 64 метра, а височината – 15 метра. Конструкцията ще е от метални тръби. Има още два варианта за финансиране на надлеза. Проектът на арх. Пламен Иванов е предаден и на Агенция „Пътна инфраструктура“, откъдето са го одобрили, и така пари за него могат да бъдат получени и от държавата. Пари за надлеза могат да се намерят и по проекта за интегриран градски транспорт на община В. Търново.

СВЕТОФАР ПЪК ЩЕ БЪДЕ ПОСТАВЕН НА КРЪСТОВИЩЕТО НА УЛ. „МАГИСТРАЛНА“ И УЛ. „СЛАВЯНСКА“. Светлинната регулация ще се монтира до броени дни, за да улесни трафика в една от най-натоварените точки на града. Съоръжението ще подпомогне движещите се от към Езикова гимназия и складовете за търговия на едро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *