В Стражица празнуваха юбилей на ФК „Левски 1986”

В събота на градския стадион в Стражица се събраха десетки бивши и настоящи футболисти, за да отбележат 30 години от създаването на местния ФК „Левски 1986”.

Водосвет за здравето на спортистите и за успешното развитие на футбола отслужи йеромонах Димитрий, а кметът на община Стражица Румен Павлов, председателят на Общинския съвет Илиян Маринов и представителят на Зоналния съвет на БФС Трендафил Коцев приветстваха празнуващите спортисти и фенове и връчиха награди на изявени състезатели от футболния клуб. Със сребърна значка и почетна грамота на Българския футболен съюз за особени заслуги и за личен принос бяха удостоени Тодор Спиридонов и Румен Рачков, както и починалият неотдавна Петър Николов (посмъртно). Юбилейна значка на футболния клуб получиха състезателите от всички поколения, съпричастни към футболната игра. Заслужено признание беше отдадено и на спортистите, които в далечната 1923 година още като ученици поставят основите за развитието и популяризирането на футбола в Стражица и избират името на Левски за своето физкултурно дружество. Специална благодарност от името на общината и футболния клуб имаше и за днешните спомоществователи от бизнеса, без чиято подкрепа в днешни условия този най-масов и любим спорт не би могъл да се развива организирано, особено в по-малките селища.

В оспорван двубой на зеления терен сборният отбор на ветераните от предишни формации и днешният представителен отбор на ФК „Левски 1986”, след 2:2 в редовното време и равенството след серията дузпи, решиха да не бъде излъчван едноличен победител, а да побеждават идеите на футбола.

Николай ХРИСТОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *