10 четения

Над половината британци гледат телевизия в тоалетната

Човечеството едва ли иска да знае какво правят британците, докато задоволяват естествените си нужди, но резултатите от ново проучване разкриват, че над 50 процента от тях гледат телевизия в тоалетната, пише в. “Дейли експрес”.

Допитването показва, че вместо да натиснат бутона “пауза”, милиони поданици на Нейно Величество носят смартфоните или таблетите си в тоалетната, за да продължат да гледат любимите си телевизионни шоута. Същата практика британците прилагат и когато “киснат” във ваната.

Проучването на платформата Би Би Си Стор, обхванало 2000 души, разкрива, че за един на седем от тях “промъкването” в тоалетната или банята с мобилно устройство е всекидневна практика. По този начин британците се стремят да останат насаме със себе си и с любимите си предавания, за да се освободят от стреса на всекидневието. Предпочитаният “убиец” на напрежението за поданиците на Нейно Величество са комедийните шоута.

“Оказва се, че за хората гледането на любимите телевизионни предавания е по-важно от всякога. Нищо не може да ги спре, когато са си наумили, че трябва да догледат предпочитаното си шоу. Оказва се, че тоалетната и банята служат като своебразни убежища за тази цел”, казва говорител на Би Би Си Стор.

Проучването разкрива още, че британците не се отказват от любимите си телевизионни предавания дори когато са на почивка. Те отново използват мобилните си устройства, за да гледат телевизия по време на път, на плажа или в басейна. Много жители на Острова следят предпочитаните си предавания, докато чакат пред кабинета на личния лекар, в залата за фитнес, в съблекалнята в магазина и дори по време на лекции.

Над 30 процента от участниците в допитването признават, че са били “хващани”, след като са се уединявали да гледат телевизия, и се е налагало да дават необичайни обяснения защо са прекарали толкова дълго време в тоалетната.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!