104 четения

Димитър Машов и Благовеста Факирова с почетен знак и почетен медал от МВР

Даровити деца от В. Търново поздравиха полицията за празника, в Килифарево се забавляваха с кучето Верон

БЛИЗО 100 ПОЛИЦАИ ОТ ОБЛАСТТА БЯХА НАГРАДЕНИ ВЧЕРА НА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ДНЕШНИЯ ПРАЗНИК НА МВР. За пръв път тържеството бе извън дирекцията и в салона на читалище „Искра“. Пак нетрадиционно нямаше статистика и отчети, а поздрави от даровити деца и състави от старата столица.

Директорът на Областната полиция старши комисар Димитър Машов е награден с „Почетен знак трета степен” от вътрешния министър и ще получи наградата си днес в София. Със същото високо отличие е награден и Йосиф Павлов от охранителния сектор. Гражданката Благовеста Факирова, председател на дарителско сдружение „Иван Рилски“, пък получава почетен медал от МВР за заслугите си към ведомството през последните над 10 години. Благодарение на нейната амбиция при нас са стартирали полицейската академия, бе открита синята стая за разпити на деца, поддържа се духът на младите огнеборци и още куп изяви на МВР, в които участват хлапета и се прави превенция срещу престъпността.

Децата на Килифарево се радваха на полицейското куче Верон Сн. Светослав СТЕФАНОВ
Децата на Килифарево се радваха на полицейското куче Верон
Сн. Светослав СТЕФАНОВ

ПО 50 ЛЕВА ПЛЮС БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС ПЪК ЩЕ ПОЛУЧАТ доста криминалисти от областта воглаве със зам.-директора Христо Христов, шефът на разследването Владимир Шомов, началникът на криминалния отдел Илиян Личев, началникът на полицията в Полски Тръмбеш Марин Маринов с още няколко от екипа му, шефът на КАТ Атанас Атанасов, Мариян Лонгинов от Г. Оряховица и т.н. Наградени и похвалени бяха и началниците на управленията – на В. Търново Валентин Къндев, на Горна Оряховица Павлин Лазаров, на Свищов Момчил Златев. Награда получават и началникът на лабораторията Пламен Христов и доста хора от екипа му.

„Всеки ден хората разчитат на нас за закрила и справедливост и в МВР трябва да работят хора на честта. Поздравявам и близките на своите колеги, защото без тяхната подкрепа един полицай не може да бъде полезен до краен предел”, каза старши комисар Димитър Машов, който управлява полицията в областта вече една година.

ДОКАТО ТРАЕШЕ ЦЕРЕМОНИЯТА В ЧИТАЛИЩЕ „ИСКРА“, В Килифарево на площада хлапетата от детската градина и центъра за работа с деца в града се забавляваха със служебното куче Верон, с техниката и екипировката на чичко полицай. Малко след като тържествата приключиха, търновските полицаи спипаха две хлапета на по десетина години на „Пишмана”, които нападнаха баба на 75 г., за да й задигнат единствените 5 лева от чантата. Акцията бе светкавична и не по повод днешния професионален празник, а като част от ежедневието на хората, дали клетва да пазят и служат.

Нели СУКОВА

2 коментара за “Димитър Машов и Благовеста Факирова с почетен знак и почетен медал от МВР

 • 06.07.2016 в 12:24
  Permalink

  Браво,вие сте нашата гордост ! Родната милиция ни пази !

  Отговор
 • 06.07.2017 в 10:19
  Permalink

  Бравос на Полицията ,за добре задрямалата работа получават награди.Дреметееее докато дремете оня Цвинокио с Айряна взеха всички обществени поръчки.Спетееее ей така 30% отиват в джобчето на една партия.Смях че включили в консорциума и оня дето обичаше да си подарява сам луксозни чужди коли – МАМУТА.
  Боже опази България.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!