9 четения

„Етър ВТ” ще срещне шампиона „Лудогорец” в Разград

Сезонът във Втора професионална лига стартира на 7 август

Втори лагер в Дряново ще направи представителният отбор на „Етър ВТ“ през следващата седмица, съобщиха от спортно-техническото ръководство. През тази „виолетовите” ще тренират при домашни условия и ще изиграят три контролни срещи, а на 11 юли заминават отново за подбалканското градче.

Проверките през тази седмица са все срещу отбори от елита, като вчера стана ясно, че сред тях е и шампионът „Лудогорец”. В сряда от 18,30 часа великотърновци ще играят в Трявна с намиращия се там на подготовка „Ботев“ (Пловдив).

В четвъртък от 20,00 ч. етърци ще срещнат на електрическо осветление „Лудогорец” в Разград. Това е една от последните репетиции за „орлите“, които на 13 юли приемат „Младост“ (Подгорица) в квалификации за Шампионската лига.

В събота от 10,30 ч. в Тетевен пък ще премерят сили с новака в „Дунав“ (Русе).

Също вчера стана ясно, че чешкият вратар Давид Юран няма да остане в отбора, тъй като не е хванал окото на треньорите.

Междувременно от БФС оповестиха, че шампионатът на Втора професионална лига стартира на 7 август.

Засега се знае, че от стария й състав са останали 7 клуба. Това са ОФК „Поморие”, ФК „Созопол”, „Лудогорец II”, „Ботев” (Гълъбово), ФК „Банско”, „Оборище” и „Септември” (София), който се обедини с „Пирин” (Разлог).

Новите членове са „Етър ВТ” и ОФК „Несебър” и евентуално „ЦСКА 2”, а покана за участие са получили „Ботев” (Враца) и „Витоша” (Бистрица). Заявка да бъде включен в групата е подал „Локомотив” (София).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!