8 четения

КПС „Етър 2000“ с девет отличия от Държавното първенство по плуване

Четири златни, четири сребърни и един бронзов медал донесоха състезателите на КПС „Етър 2000“ от Държавното лично и отборно първенство по плуване. Надпреварата за мъже, жени и младежи премина с участието на 320 плувци от 43 клуба от страната и чужбина.

Любомир Епитропов спечели златото при младежите в дисциплините 100 и 200 метра бруст. Във втората дисциплина талантът от старата столица плува и на финала при мъжете, където се класира на второ място. Илина Йозова е със сребърен медал на 200 метра бруст и с бронз на 100 м бруст. Бояна Томова е със сребро на 200 метра гръб. Силно се представи и Иван Добрев, който е четвърти на 1500 м свободен стил, пети на 200 м гръб, шести на 50 м гръб и седми на 100 м гръб. Ели Димитрова е пета на 200 м бътерфлай и шеста на 100 метра в същия стил. Магдалена Томова е шеста на 200 м гръб и десета на 50 и на 100 м гръб. Добре плуваха и братята Събеви, като Симеон е единадесети на 100 м бътерфлай, а Тонислав е 14 на 400 м св. стил.

В най-атрактивната дисциплина – смесена щафета микс, възпитаници на треньорката Роза Георгиева завоюваха със смазваща преднина златните медали, оставяйки втория отбор близо 9 секунди след себе си.

На върха на почетната стълбичка стъпиха Бояна Томова, Любомир Епитропов, Антъни Иванов и Илина Йозова, времето им е 4:06,65 минути. Мъжката смесена щафета – Иван Добрев, Любомир Епитропов, Антъни Иванов и Симеон Събев, също се окичиха със златни медали с резултат 3:55,90 мин. Смесената щафета при момичетата в състав: Бояна Томова, Илина Йозова, Ели Димитрова и Магдалена Томова се пребори за среброто. Вчера Антъни Иванов, Бояна Томова и Любомир Епитропов, водени от Роза Георгиева, отпътуваха заедно с още 5 национални състезатели за Унгария, където ще се проведе Европейското първенство за младежи и девойки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!