7 четения

Строител от Свищов заложил чужд апартамент за заем от банка

ИЗВЕСТЕН СТРОИТЕЛЕН ПРЕДПРИЕМАЧ ОТ СВИЩОВ Е ОБВИНЕН ОТ ПРОКУРАТУРАТА В града в злоупотреба с доверие на клиент, когото ощетил с 40 000 лева. Апартаментът бил поверен на 48-годишния Емил И. да се грижи за него от негова клиентка, която била на гурбет в Гърция. Това се случило преди около 10 години. Жената си купила жилището в Свищов, за да инвестира в недвижим имот, и продължила да живее и работи в Гърция.

Преди две години обаче се прибрала в страната си и тогава установила, че жилището е с ипотека срещу 40 000 лева кредит от банка на нейно име. Тръгнала да дири сметка от предприемача, на когото го поверила, но като не се разбрали, подала жалба в полицията. При разследването лъснала схема за злоупотреба с доверието на гурбетчийката.

Според полицията Емил И. съзнателно обременил с тежести чуждо имущество съгласно договор за кредит с ипотека с 40 000 лв. В края на миналата седмица на бизнесмена е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. При разследването лъснала и данъчна измама за липса на декларирани плащания на продадени други апартаменти от същата строителна компания в Свищов. Материалите за това били предадени на Окръжна прокуратура във Велико Търново, научи още „Борба“.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!