5 четения

Фирма пуска телевизионно дистанционно управление за кучета

Британска фирма е в процес на изпитания на нов модел телевизионно дистанционно за кучета с размерите на скейтборд, като каналите се сменят със специален „педал“, пише в. „Дейли мирър“

Традиционните копчета на дистанционнните, с които боравят хората, са прекалено малки за кучешките лапи. Поради тази причина фирмата за храни за домашни животни „Уог“ поръча изработването на устройство, достатъчно голямо, за да могат шаровците да „сърфират“ из любимите си телевизионни предавания.

На голямата дъска има изрисувана огромна изпъкнала кучешка лапа, нещо като педал. Именно с него се сменят каналите. Има отметки за включване и изключване на телевизора под формата на кокал. Кучетата сравнително лесно се тренират за ползването на новия продукт. Той е изготвен от здрава и устойчива на вода пластмаса. При всяко натискане на копчетата се излъчва бипване с ниска честота, пригодени за кучешкото ухо.

Фирмата „Уог“ разработи устройството с помощта на компютърни специалисти от университета в Централен Ланкашир в град Престън.

Според последни проучвания средностатистическото британско куче гледа телевизия над девет часа седмично. Което идва да покаже, че технологията се намесва и в кучешкия живот.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!