Спорт

Две титли за трибойците от Морава на вдигане от лег

Два златни, два сребърни и един бронзов медал спечелиха състезателите от региона във втория кръг от Държавния личен и отборен шампионат по вдигане от лег. Надпреварата в Хасково бе за участници с екипировка и без екипировка. Състезанието събра 100 тежкоатлети, сред които пет жени, и бе валидно и за купа „Антон Колев“.

Двама представители на „Олимпия“ (Морава) станаха победители в своите категории в турнира с екипировка. Борислав Колев бе над всички в категория до 83 килограма с резултат 215 кг. Той бе най-лекият състезател в категорията, но това не му попречи да бъде над съперниците си. Колев тръгна с 210 кг, тежест, непосилна за останалите участниците. След това закова 215 кг, а на 220 кг не успя. Съотборникът му Никола Ночевски се класира на първо място до 105 кг с резултат 235 кг, като изпревари с 60 кг втория в класирането Кирил Михайлов от клуб „Аякс“.

Петър Балабанов и Стоян Марков спечелиха сребърни медали за горнооряховския клуб „Локомотив – Олимп“. Балабанов завърши с 210 кг при 210-килограмовите. От своя страна Марков се справи със 175 кг в категория до 74 кг. Станислав Щирков завърши на трето място в кат. 66 кг с постижение от 100 кг. Съотборникът му в „Локомотив – Олимп“ Тодор Атанасов е седми до 83 кг.

В надпреварата „Шампион на шампионите по системата “Уилкс” Борислав Колев е на второ място, като отстъпи с по-малко от една точка на Божидар Георгиев от клуб „Цунами“.

В отборното класиране „Локомотив – Олимп“ е на четвърто място с 30 точки, „Олимпия“ е на шесто с 24 т.

В състезанието без екипировка нито един участник от областта не успя да се пребори за медал. На четвърто място в категориите си се подредиха горнооряховчаните Стоян Марков и Петър Балабанов и Пламен Тодоров от „Олимпия“. Станислав Щирков е пети, Тодор Атанасов – осми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *