Край язовир „Йовковци” ще карат участниците в дванайсетото издание на рали „Твърдица – Елена“

От 15 до 17 юли тази година ще се проведе 12-ото издание на автомобилното рали „Твърдица – Елена“. Състезанието, което през последните години се утвърди като еталон за българския автомобилен спорт, отново ще посрещне хилядите фенове край трасетата на Еленско-Твърдишкия балкан. Съорганизатори са автомобилен спортен клуб „Евроком рали тим“ и общините Твърдица и Елена, с подкрепата на БФАС.

Рали “Твърдица – Елена” ще бъде трети кръг от календара на федерацията.

Пилотите ще преодолеят 130 състезателни километра, разделени на 11 скоростни етапа по трасе с обща дължина 295 км. В петък (15 юли) от 21:00 ч. на площад „Свобода” в град Твърдица ще бъде даден церемониален старт от подиума на състезателната арка и под светлините на фойерверките и аплодисментите на публиката, екипажите на участващите пилоти ще се отправят за последни приготовления преди същинското начало на надпреварата. Фактически ралито ще стартира в събота от 16:20 ч. с преминаването на скоростните етапи „Твърдица“ и „Боров дол“.

В неделя (17 юли) на пилотите предстои да преминат нелеките почти 100 състезателни километра през Елено-Твърдишкия балкан. Скоростният етап 5 „Чумерна“ ще бъде просто една загрявка за екипажите преди сериозния „Буйновци“ (19,90 км), който ще стартира от разклона за хижа „Чумерна” и ще финишира малко преди село Буйновци.

Следват две преминавания на новия за ралито етап „Яковци“ край живописния пейзаж на язовир „Йовковци“, разделени с време за обслужване в изнесена сервизна зона, след което предстои едночасово прегрупиране в центъра на Елена, където зрителите ще могат да разгледат колите отблизо. След почивката в града на екипажите ще се наложи да карат „Елена – Твърдица“ цели 29 км и така нареченият „Power stage“ – етап „Предела“ (24 км), като стартът на същия е отново на разклона за хижа „Чумерна“, но този път спускането е към Твърдица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *