11 четения

Нов патентен данък за таксиметровите шофьори от следващата година

ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФЬОРИ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ ПАТЕНТНИЯ СИ ДАНЪК НА ВНОСКИ, а не еднократно, каквато е наредбата в момента.

Това стана ясно по време на вчерашната среща между представители на бранша в община Велико Търново и заместник-кметовете на старата столица Снежана Данева и Георги Камарашев.

По време на работното заседание беше дискутирана промяната при облагането, която бе въведена през пролетта след решение на Народното събрание за изменение в Закона за местните данъци и такси.

Размерът на налога обаче още не е ясен. Тепърва той ще бъде изчисляван за община Велико Търново, а приемането му ще стане със санкцията на местния парламент. Новият ред ще влезе в сила от 1 януари следващата година.

На срещата собствениците и управителите на таксиметровите фирми в общината се обединиха, че стойността на местния налог трябва да бъде определена в диалог и разбирателство между местната власт и представителите на гилдията. Зам.-кметът Снежана Данева пое ангажимент администрацията да отправи предложение до Националното сдружение на общините патентният данък на таксиметровите шофьори да се плаща на вноски, а не еднократно и това да бъде законодателна промяна.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *