56 четения

Студенти подредиха дипломните си работи в изложба

ПОВЕЧЕ ОТ 170 ТВОРБИ НА 19 СТУДЕНТИ ПО ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН И ВИЗУАЛНИ КОМУНИКАЦИИ СА ПРЕДСТАВЕНИ В ЕКСПОЗИЦИЯ В ИЗЛОЖБЕНИТЕ ЗАЛИ „РАФАЕЛ МИХАЙЛОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Всички работи на младите автори са техни дипломни разработки, които студентите защитиха миналия ден. Водещи преподаватели на випуска са доц. д-р Светослав Косев, доц. Огнян Ламбев, гл. ас. д-р Красимира Друмева и ас. Йордан Йорданов.

Студентите сами избират темите за дипломните си работи и само трябва да направят проучванията си, преди да започнат да изработват плакатите. След това те работиха месеци наред по много разнородни и актуални теми, като екология, сценичен плакат, рекламен дизайн, цвят и символ, образователен плакат, контраст и преходност и оформление на книгата. Всеки от тях имаше свободата да тръгне по свой път и резултатите са налице. Изложените творби провокират с младежки ентусиазъм, креативност, вълнение и новаторство“, разказва гл. ас. д-р Красимира Друмева.

Някои от младите автори са впечатлили силно комисията с идеите си и с мащабната информация, която са събрали, за да защитят разработките си. Всички студенти са бакалаври. Те завършват една от най-актуалните в момента специалности във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Техните дипломни работи и част от плакатите, показани в изложбата, са включени в каталог, който студентите сами са проектирали и изработили, а след това и издали с финансовото рамо на университета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!