6 четения

Антъни Иванов 14-и в Европа на 50 метра бътерфлай

На 14-о място в дисциплината 50 метра бътерфлай се класира Антъни Иванов на Европейското първенство по плуване за младежи и девойки в унгарския град Ходмезьовашархей. Общо трима състезателите на великотърновския КПС „Етър 2000“ плуват за България на шампионата, водени от треньорката Роза Георгиева.

В квалификациите Антъни даде време 24.66 секунди, с което подобри рекордите за младежи и мъже. Постижението го подреди на 17-о място, но поради класиране на четирима представители на Русия двама от тях отпаднаха по правилото на ФИНА и нашият състезател придоби право на участие в полуфинала. Там великотърновецът счупи отново двата национални рекорда – за младежи и мъже на 50 метра бътерфлай, като спря хронометрите на 24.53 секунди, завършвайки на 14-о място в класирането.

Ученикът в Американския колеж „Аркус“ постави още един рекорд – 51,56 секунди, при участието си на първи пост в щафетата на 4 х 100 свободен стил.

Съотборникът му Любомир Епитропов също подобри рекорд. Великотърновецът направи поправка на най-доброто време за младежи в дисциплината 200 метра бруст, финиширайки за 2:18.21 минути, което му отреди двайсето място. Представителката на „Етър 2000“ на европървенството – Бояна Томова, завърши за 2:21.89 мин. в дисциплината 200 метра гръб при девойките и се класира 37-а.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!