230 четения

Бизнесмен сезира Окръжната прокуратура за конфликт на интереси на съветника от БСП Петко Тюфекчиев

Местният парламентарист: „Плашат се от конкуренция, всичко ми е законно“

СИГНАЛ ДО ОКРЪЖНАТА ПРОКУРАТУРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО С КОПИЕ ДО В. „БОРБА“ ИЗПРАТИ БИЗНЕСМЕНЪТ ИВЕЛИН ШИШКОВ.

В него търновецът, чиято фирма „Байтком – БГ” ООД е наемател от 6 години на кафе-аперитив на ул. „Асти“ 10, обвинява съветника от БСП Петко Тюфекчиев и брат му Мариан в „злоупотреба с общественото си положение и политическата си власт, за да развиват бизнеса си чрез лобизъм и напълно незачитане на закона, фактите и обстоятелствата“. Шишков настоява прокуратурата да извърши проверка за конфликт на интереси по отношение дейността на съветника като местен парламентарист и бизнесмен.

Подателят твърди, че от 2010 г. досега е направил значителни финансови инвестиции във въпросния обект, в който не е имал проблеми до датата 19 юни тази година. Тогава съседното помещение отваря врати като пицария-ресторант, а то пък е собственост на съпругата на Петко Тюфекчиев. Според Шишков обаче, обектът, който ползва обща тераса заедно с неговото заведение, е открит, без да се вземе съгласието на съседите от блока…

„Към настоящия момент моят търговски обект и обектът на г-н Тюфекчиев използват една обща тераса пред заведението. Още преди отваряне на заведението г-н Тюфекчиев си позволи без мое съгласие да завладее въпросното пространство. На многократните ми опити да обсъдим тези въпроси г-н Тюфекчиев ме заплашваше, като парадираше със своето положение на общински съветник и използваше изрази като: ти знаеш ли кой съм аз, ти какво искаш – да те съсипя ли, ще направя всичко възможно да те унищожа. Хвали се, че има тесни взаимоотношения с главния архитект и кмета на общината. След тези заплахи ситуацията е силно напрегната, съпроводена със скандали и постоянни заплахи от страна на г-н Тюфекчиев“, се казва в сигнала до Окръжната прокуратура.

„Имам всички необходими разрешителни, не бих си позволил да използвам положението си на общински съветник, камо ли да отправям заплахи“, коментира казуса на свой ред местният парламентарист Петко Тюфекчиев. По думите му става въпрос за страх от конкуренция.

„За въпросната тераса имам документи и всички необходими разрешителни. Още преди три години съпругата на въпросния господин се подписа, че ще я ползваме взаимно, защото по това време той беше в затвора“, обясни още набеденият съветник. И уточни, че има всички необходими разрешителни от съответните институции, предплатил е и наема за месец юли за деветте маси, с които пицарията разполага. Съседното заведение на Ивелин Шишков пък държи 12 маси…

„Борба“ потърси за коментар и домоуправителя на блока, където са разположени двата обекта. Христо Данев потвърди за ситуацията, като направи уточнение, че е домоуправител от шест месеца, а казусът е с няколкогодишна давност.

„Знам, че преди това е бил общ търговски обект, впоследствие е разделен на две и всеки от собствениците и променил предназначението. Шишков има съгласието на съседите, а за Тюфекчиев въпросът е кога са направени промените, кой от двата обекта има право да ползва общите части и докъде са границите. Правих няколко опита да свикам събрание на живущите, но никой не прояви желание да присъства. Няма оплаквания от съседите, по-скоро е въпрос на конкуренция, но нека прокуратурата да си свърши работата“, каза още домоуправителят…

Е. СВЕТОСЛАВОВА

2 коментара за “Бизнесмен сезира Окръжната прокуратура за конфликт на интереси на съветника от БСП Петко Тюфекчиев

  • 08.07.2016 в 16:42
    Permalink

    Защо вместо да вложат енергията си да бъдат конкурентни,така наречените бизнесмени се занимават с жалби и интриги?! Ако трябва да сме честни така наречената кръчма “Папагала“ е една перачница на пари от трафик на хора и проституция! Защо българина не търпи конкуренция?! Защо вместо да пише писма и жалби не направи нещо с което да е крачка напред пред конкуренцията?! А редно ли е това заведение да има лиценз за кафене а да продава храни поръчани от съседната пицария „Уно“,без да има разрешение от инспекцията по храните? А редно ли е да издава служебен вместо касов бон? А миналата година като бяха разположили в зелените площи надуваем батуд редно ли беше?! Сега са по големи светци от папата! И хайде стига сте наричали бизнесмен всеки втори престъпник!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!