9 четения

В петък предимно слънчево, от сряда горещо

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури за региона са между 15 и 17, за В. Търново 16. Максималните температури ще бъдат между 27 и 30 градуса. За Велико Търново – максимална температура 27 гр. Атмосферното налягане ще се запази без съществена промяна. Над западните и централни части на Стара планина също ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19 гр., а на 2000 м около 12 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.7 гр. през 1996 г., а най-ниската измерена минимална температура е 8.6 гр. през 1987 г.

Слънцето ще изгрее в 5 часа и 48 минути и ще залезе в 20 часа и 57 минути.

Фаза на Луната: 4 денонощия след новолуние.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево. В събота след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад. През нощта срещу неделя ще се усили до умерен. Времето през новата седмица ще остане слънчево. Вятърът ще бъде слаб с източна компонента. Минималните температури за периода ще бъдат между 16 и 20 гр. Дневните температури ще се повишат и към средата на следващата седмица максималните ще са между 32 и 37 гр.

Над западните и централни части на Стара планина също ще преобладава слънчево и топло време. В неделя ще има усилване на вятъра до силен. От понеделник се очаква отслабване на вятъра до умерен. До понеделник включително посоката му ще бъде от северозапад, а от вторник до четвъртък ще смени посоката си от изток. Максималните температури на 1200 м от петък до вторник ще бъдат около 18 – 20 гр. От сряда ще се повишат с 2 – 3 и ще бъдат около 20 – 23 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат с около 5 6 по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Теодора Ненчева

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!