3 четения

Двама невръстни братя с 10 обира за месец продължават да нападат хора в областния град

Майката Олга със синовите си на 12 г. и 15 г. била изгонена от Куцина, след като селото пропищяло от кражбите им

ПОЛИЦИЯТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЛУДНА ОТ КРАЖБИТЕ И ГРАБЕЖИТЕ НА ДВАМА БРАТЯ НА 12 Г. И НА 15 Г. Момчетата живеят с майка си Олга в апартамент на „Пишмана”. Тя била чистачка в града в момента към програмите за временна заетост. Преди година кметът на Куцина Тихомир Маринов обаче изгонил семейството от селото, което пропищяло от кражбите на невръстните хлапета. Те живеели с майка си там на квартира и започнали да крадат още като проходили. Бащата Асен бил свестен човек, но починал от рак и след това синовете му се превърнали в банда. Най-големият син Васил наскоро излязъл от затвора и сега се бил заселил в Раданово, където още няма данни да се е проявил отново.

МАЛКИТЕ БРАТЯ ИВАН И МИРО (Б.А. – ИМЕНАТА СА СМЕНЕНИ) влязоха в полицейските сводки на търновската полиция преди месец. До момента имат 10 регистрирани престъпления – кражби и два грабежа на възрастни жени. Вчера в полицията е получен сигнал и от 54-годишен мъж от областния град, който обяснил, че на 4 юли около 17 ч. от паркирания му на ул. „Г. Измирлиев” лек автомобил е бил откраднат таблет. От проведените действия по разследването е установено, че извършители на престъплението са същите двама братя. Покрай разкриването на този обир полицаите открили, че момчетата задигнали и мобилен телефон, като влезли през отворен прозорец.

Точно на празника на полицията 5 юли двамата изпечени бандити нападнали 79-годишна и отмъкнаха дамската й чанта с намиращи се в нея 5 лв. Случката се разигра на ул. „Хр. Донев”, а жената бе в шок. Броени дни по-рано същите братя нападнаха и 76-годишна от Велико Търново за плячка от 20 лева в дома й. Веднага след това полицията разкри грабежа и се оказа, че детската банда е същата, която обра 5 къщи във Велико Търново.

Баба Недка живее на петия етаж на ул. „Ил. Драгостинов” във В. Търново. Малчуганите влезли през отключената врата посред бял ден и отнели от възрастната жена чрез сила портмоне с 20 лв. Те живеят в същия блок и често ходели при съседката, която им давала храна и дребни пари. Същия ден те й поискали пари за сладолед, но тя нямала дребни и те решили да я оберат. По същото време двете момчета задигнали и сериозно количество сладолед от витрина в квартала, където живеят.

ЗАЩО СОЦИАЛНИТЕ, ПРОКУРАТУРАТА И ОБЩИНСКАТА КОМИСИЯ за така наречената борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни не си мърдат пръста? Тези момчета явно са оставени от майка си на произвола на съдбата, а техните действия са известни на всички и всеки ден влизат в криминалните емисии на местните медии. Полицията няма правомощия да арестува опасните невръстни крадци и чака становище на тези ведомства. Кой ще бъде виновен, ако при пореден обир на човек или влизане в къща се стигне до фатален край?

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!