5 четения

Европа даде 12 000 евро, за да се борим с агресивния език в интернет

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ НА СТОЙНОСТ 12 000 ЕВРО СРЕЩУ АГРЕСИВНИЯ ЕЗИК В ИНТЕРНЕТ СТАРТИРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Партньори по него са сдружения от България, Литва, Румъния, Полша и Турция, а средствата са осигурени по програмата „Еразъм +“.

В рамките на пет месеца участниците от петте държави ще анализират проникването на езика на омразата в социалните мрежи и интернет, както и степента на неговото влияние. Предвижда се изработване на видеоклипове с предупреждения и примери за опасността, която се крие зад анонимната агресия, разпространявана в интернет, каза Юлиян Вълчев, председател на неправителствената организация „Стъпка по стъпка”.

Представителите на младежките организации, участващи в проекта, обобщиха още, че езикът на омразата и агресията е проблем за европейските общества, и признаха, че той е насочен към различните социални и религиозни групи, към малцинствата, както и към хората с различна сексуална ориентация. Според участниците един такъв проект не би могъл да пребори проблема, но може да го ограничи, като намери съмишленици.

Един коментар за “Европа даде 12 000 евро, за да се борим с агресивния език в интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!